Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Creditcard gebruiken in het buitenland of prutsen met contant? 

78

Als je op vakantie gaat naar het buitenland loop je in veel landen tegen hetzelfde ‘probleempje’ aan, namelijk; geen euro’s! Hierdoor ben je dus vaak genoodzaakt om contant geld op te nemen.

Wanneer je dan weer richting huis gaat zit je vaak met overig geld dat je niet meer kunt uitgeven en wat je weer met je mee neemt naar Nederland. Daar waar je het vervolgens niet meer kunt gebruiken. Gelukkig kun je dit gepruts voorkomen door met je creditcard in het buitenland te betalen. Hieronder ontdek je waarom!

Contact geld kost geld

Hoe gek het ook klinkt; als je contant geld opneemt in een andere valuta betaal je daar altijd voor. Zelfs als je voor vertrek in Nederland alvast geld wilt opnemen in de munt van het land waar je heengaat, betaal je daar extra voor. De collega’s van het wisselkoers loket moeten immers ook betaald worden… Ga je vervolgens in het buitenland contant geld opnemen mag je in de meeste gevallen ook wel oppassen, want voor je het weet betaal je zo dertig euro voor het opnemen van contanten.

Je kunt bijna overal pinnen

Het voordeel van deze tijd vol technologie en ontwikkelingen is dat we tegenwoordig bijna overal onze pinpas kunnen gebruiken. Wat wel weer vervelend is aan een reguliere pinpas is dat je wel een wereldpas nodig hebt om buiten Europa te kunnen pinnen en niet alle pinautomaten accepteren de Nederlandse Maestro kaart. Als het je dan vervolgens lukt om ermee te pinnen wordt het ook nog eens een dag of twee later pas weergeven in je betalingsoverzicht en dat is erg verwarrend.

De oplossing; een creditcard gebruiken in het buitenland

Een creditcard kun je echter wél overal gebruiken. Het voordeel van een creditcard is dat je deze altijd kunt gebruiken om te boeken (veel website vereisen dan ook een creditcard betaling) en dat ze in hotels altijd erg blij met je zijn als je je creditcard gebruikt. Dit komt omdat deze universele kaart veilig en betrouwbaar is en tegelijkertijd overal ter wereld hetzelfde werkt.

Een creditcard die iedereen kan aanvragen; de prepaid creditcard

Niet iedereen komt in aanmerking voor een creditcard en ook lang niet iedereen wil er een hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je jezelf wilt beschermen tegen het uitgeven van geld dat je niet hebt, aangezien je dan het uitgegeven bedrag met rente terug moet betalen. In deze gevallen is een prepaid creditcard een ideale uitkomst! Een prepaid creditcard is een creditcard waar je zelf van tevoren een bedrag op stort en dat is dan ook wat je uit kunt geven. Zo loop je geen risico’s om meer uit te geven dan je hebt, sta je niet BKR geregistreerd en kun je hem ook nog eens overal ter wereld gebruiken.

Als beste uit de test; de Mastercard Classic Prepaid

De beste creditcard in de categorie prepaid creditcards is de Mastercard Classic Prepaid. Deze kaart is net als alle kaarten van Mastercard betrouwbaar en universeel. Je kunt hem overal ter wereld gebruiken terwijl je gebruik maakt van de gemakken die Mastercard met zich mee brengt. Deze pas zorgt ervoor dat jij je eigen limiet bepaald en dat je niet BKR-getoetst wordt. Geen schulden dus! Je kunt de Mastercard Prepaid card hier aanvragen.