De 5 leukste activiteiten om te doen in Egypte

door Reis om de Wereld
554 views

Heb jij toevallig een all inclusive vakantie naar Egypte geboekt of sta je op het punt om te boeken, maar wil je toch even weten wat er te doen is? Dan ben je hier op het juiste adres!

Er zijn vele activiteiten om te doen in Egypte, maar de 5 leukste lees je hieronder.

Woestijnsafari (op de quad)

Als je aan Egypte denkt is de Sahara een van de eerste plekken waar je aan denkt. Egypte heeft een westelijk en oostelijk woestijn gedeelte. Je kunt er vele activiteiten doen, zoals een bezoekje aan de piramides, een ritje op een kameel en meer.

Een woestijnsafari op de quad behoort tot een van de leukste activiteiten die je zeker moet doen. Er zijn woestijnsafari trips waar je op de quad rond de piramides kunt rijden. Op deze bijzondere manier kun je genieten van de antieke wereld van Egypte.

Tip: Comfortabele schoenen, een hoofddeksel en zonnebril kunnen goed van pas komen!

Snorkelen in nationaal park Wadi El Gemal

Nationaal park Wadi El Gemal is een van de jongste bezienswaardigheden. Het park bevindt zich aan de Rode Zee.

Aan de kustlijn van het park kun je verschillende eilanden vinden. In het water rondom deze eilanden kun je de Rode Zee bewonderen. Je kunt er namelijk snorkelen en wel liefst 100 vissoorten, koraalriffen en meer zien.

Geluid en lichtshow bij Philae Temple

Op het eiland Philae bevindt zich een Oud-Egyptische tempelcomplex. Het complex is gewijd aan de vruchtbaarheidsgodin Isis. Tijdens het geluid en lichtshow beleef je de eeuwenoude verhalen over Isis en Osiris.

Terwijl de geschiedenis wordt verteld, komt de mythe tot leven door middel van licht en muziek. Een bezoek aan de tempelcomplex is voor vele Egypte bezoekers een bucketlist item en dus ook een van de leukste activiteiten om te doen in Egypte.

Cairo: Best Kept Secrets Night Tour

En dan heb je de ‘’ Best Kept Secrets Night Tour’’ zeker een activiteit dat je moet hebben gedaan wanneer je een vakantie in december boekt. December is de laatste maand van het jaar, het geeft een bijzonder gevoel om met deze belevenis het jaar te kunnen afsluiten. Tijdens de tour word je namelijk betoverd door de straten in Cairo, door de verbazingwekkende verhalen en de geheime deuren van de stad.

Cairo: ritje op kameel of te paard langs de piramides

Wanneer je toch in Egypte bent, kan je een ritje op een kameel of paard langs de piramides absoluut niet missen! Het is een activiteit dat erg populair is bij de Egypte bezoekers. Je hebt goed uitzicht op de indrukwekkende piramides en beleeft een mooi maar zeker ook romantische tour.

Beleef de zonsopgang of zonsondergang als nooit tevoren!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer