De 6 leukste wijkjes van Parijs die je niet mag missen

door Reis om de Wereld
924 views
een straatje in de Montmartre

De veelzijdigheid van Parijs merk je pas goed als je de verschillende wijkjes bezoekt. De ene wijk is bekend van de kunstenaars en muzikanten, de andere wijk kenmerkt zich door charmante straatjes en interessante boutique shopjes. Maar wat zijn nu de leukste wijkjes van Parijs? Een Top 6.

1. Montmartre

Een van de meest romantische wijken van Parijs is Montmartre.  De wijk is bekend van de Sacre Coeur, een adembenemende witte basiliek die hoog uitsteekt boven de stad uit. Montmartre was ooit een dorp aan de rand van de stad, maar werd in de negentiende eeuw door de stad opgeslokt. Het dorpse karakter vind je dan nog steeds terug, met smalle steegjes en kleine huisjes, gezellige cafeetjes en winkeltjes. Het Place du Tertre mag je niet missen, een plein waar kunstenaars hun werk laten zien en waar je ook een zelfportret kunt laten maken. Een beetje uit vervlogen tijden, maar niet minder mooi, is de bekende nachtclub Moulin Rouge. Het is nog steeds onderdeel van het nachtleven van Parijs, want ’s avonds wordt er nog opgetreden. Bij nacht ziet de Moulin Rouge er, geflankeerd door een verleidelijke en exotische ledstrip van verlichting, er betoverend uit.

2. Le Marais

Eén van de oudste wijken van Parijs is de Marais.  Het is een bruisende wijk, vol restaurants, cafés en leuke kledingboutiques. Het Place des Vosges is het oudste plein van Parijs, omringd door mooie huizen aan het plein. In Le Marais kom je nog veel middeleeuwse invloeden tegen. Veel van de gebouwen dateren nog uit die tijd. Vroeger was de Marais een Joodse buurt en er zijn overal bakkerijen en delicatessenwinkels waar je Joodse gerechten kunt eten. Het Musée Picasso is een prachtig museum met informatie over de beroemde schilder Picasso.

Lekker eten kun je in een van de duizenden restaurantjes in Parijs.

3. Montparnasse

De Montparnasse was in de jaren 1920 de wijk van Hemingway en Picasso. Het ademt een artistieke sfeer uit vanwege het feit dat kunstenaars, muzikanten en dichters hier woonden en werkten. Een van de bezienswaardigheden is de Cimetière Montparnasse, een begraafplaats met sjieke en mooie grafzerken. Naast bekende musea kun je er terecht voor de bezichtiging van exposities en kunstgalerieën. Maar de wijk heeft ook moderne accenten, zoals de Tour Montparnasse, een wolkenkrabber die tot 2009 het hoogste gebouw van Parijs was. Neem de lift naar de 56e verdieping bereiken en je hebt een fenomenaal uitzicht op Parijs.

4. Belleville

In de wijk Belleville is de bekende zangeres Edith Piaf geboren. Je kunt haar huis dan ook zelf bekijken, waar een bord hangt met een ode aan Piaf. In dezelfde straat kun je het café bezoeken waar zij vaak kwam en ook optrad. Het is ook de wijk van de streetart, hier zijn de gebouwen in de Rue Dénoyez vol met verf en graffiti vol gekladderd, een indrukwekkend gezicht. Wil je ontsnappen aan de drukte, dan kun je een van de schattige parkjes bezoeken, waar je tot rust komt.

5. La Bastille

Het bruisende nachtleven vind je in La Bastille. In Rue de la Lappe en Rue de la Roquette zijn leuke en betaalbare restaurants en cafés. Daarnaast zijn er veel bezienswaardigheden, zoals het historisch stadsdeel waar de Franse revolutie is begonnen. De wijk is namelijk vernoemd naar de bestorming van Bastille op 14 juli 1789, waar een menigte het fort van Bastille bestormde en zo begon de Franse revolutie. In La Bastille zijn mooie theaters waar je voorstellingen kunt bekijken. Dit deel van Parijs wordt ook  ‘Veggie Town’ genoemd, omdat hier biologische en vegan restaurantjes en bars zijn geopend .

6. Quartier Latin

Scholen en universiteiten karakteriseren de wijk Quartier Latin, de oudste wijk van Parijs. Hier wonen veel studenten en het is daardoor een levendige en hippe wijk. Door de vele studenten zijn hier de prijzen van restaurants en uitgaansgelegenheden goedkoper dan in andere delen van Parijs. Er is veel te zien, waaronder het Panthéon en de kerk van Saint Julien.

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer