De 7 beste reisverzekeringen vergeleken

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 130 views

Reizen is het mooiste wat er is, maar tijdens een reis kun je ook de minder leuke kanten van reizen tegenkomen. Het is bijvoorbeeld erg vervelend als je bagage uit je hotelkamer in Bangkok wordt gestolen.

Het kan erg pijnlijk zijn een ongeluk te hebben bij het ziplinen in Costa Rica. Als je je reis niet wil hoeven beëindigen om een ongeluk of een ander probleem, is het verstandig een reisverzekering te vergelijken en direct af te sluiten. In dit artikel hebben we reisverzekeringen vergeleken op kwaliteit. Bekijk hieronder de 7 beste reisverzekeringen van dit moment.

Wat is de beste reisverzekering?

Natuurlijk hangt de juiste keuze van een goede reisverzekering af van veel verschillende factoren. Ga je op wereldreis? Of wordt het een weekje naar de zon? Het is onder andere belangrijk te besluiten of je binnen Europa of naar een ander continent reist, welke waardevolle spullen je meeneemt, wat voor activiteiten je onderweg wil doen en met wat voor voertuigen je reist. Is het belangrijk voor je dat je premie duurzaam geïnvesteerd wordt? Of geef je veel om het gevoel van vertrouwen dat alleen uit persoonlijke connecties ontstaat? Dat kan je keuze voor verzekeraar ook bepalen. Hieronder vind je een overzicht:

ABN AMRO: Doorlopende Reisverzekering

Deze Nederlandse bank biedt veel verschillende financiële diensten aan, waaronder ook aanpasbare reisverzekeringen. Qua prijs is deze verzekering een middenmoter, met een uitgebreide dekking en een focus op geneeskundige kosten.

Voordelen: Werelddekking, goed gebalanceerde dekking, muziekinstrumenten gedekt tot 2500 euro (in plaats van de gebruikelijke 500 bij andere verzekeraars), vergoedt verplichte eigen risico van basiszorgverzekering ook.

Nadelen: Opzegtermijn van een maand, eigen risico bagage, hogere prijs dan sommige alternatieven.

Meest geschikt voor: Wereldreizigers die op elke situatie voorbereid willen zijn of gevoelig zijn voor kleine kwalen; muzikanten die met dure instrumenten reizen.

Aegon: Doorlopende Reis Allrisk

Aegon N.V. is een internationaal actief verzekeringsbedrijf dat de meest complete (Allrisk), maar ook duurste reisverzekering aanbiedt.

Voordelen: Erg complete wereldwijde dekking, inclusief verkeersongevallen en winter-, onderwater- en avontuurlijke sporten.

Nadelen: Hoogste premie op de markt, relatief lage dekking op sommige punten.

Meest geschikt voor: Wereldreizigers die een zo compleet mogelijke reisverzekering willen hebben en/of aan extreme activiteiten willen deelnemen op reis.

ANWB: Doorlopende Reisverzekering Compleet

De koninklijke Nederlands Toeristenbond (ANWB) is een klantgerichte vereniging die ook voordelige reisverzekeringen voor binnen Europa aanbiedt. In 2018 werd de ANWB door de consumentenbond verkozen tot de beste reisverzekeraar van Nederland.

Voordelen: Hoge dekking op alle posten, met uitschieters: 4.100 euro voor verloren of gestolen bagage (in plaats van 2.500) en 1.100 euro voor smartphones en voor (zonne)brillen en contactlenzen (in plaats van 500)

Nadelen: Enkel beschikbaar in Europa, geen vergoeding contant geld, hoge prijs.

Geschikt voor: Reizigers die binnen Europa blijven en er een paar extra euro voor over hebben zo goed mogelijk gedekt te zijn op alle fronten.

A.S.R.: Doorlopende Reis

De grote verzekeraar ASR zet persoonlijk contact en duurzaamheid op de eerste plek. Verwacht bij ASR dan ook behulpzame medewerkers, goede communicatie, en een duurzaam investeringsplan.

Voordelen: Dagelijks opzegbaar, hoge dekking muziekinstrumenten, hobby-, sport- en kampeeruitrusting (5.000 euro in plaats van 1.100-3.500 zoals bij andere verzekeraars),

Nadelen: Alleen beschikbaar binnen Europa, maximaal 6 maanden, hoge premie voor de dekking die je ontvangt.

Meest geschikt voor: Reizigers die klantvriendelijkheid of duurzaam investeren belangrijker vinden dan hogere dekking; kampeerders en hobbyisten die binnen Europa blijven.

Avéro Achmea: Vrij op Reisverzekering

Als onderdeel van Achmea focust Avéro op goed klantgericht advies binnen de verzekeringsmarkt. Het is de enige verzekering die rechtsbijstand biedt en vergoedt bij ongevallen en schade.

Voordelen: Laagste premie met werelddekking, dagelijks opzegbaar, verloren geld wordt vergoed, rechtsbijstand wordt vergoed.

Nadelen: Lage dekking ongevallen, invaliditeit en overlijden, geen dekking voor avontuurlijke sporten, winter- en onderwatersport.

Meest geschikt voor: Wereldreizigers met een klein budget die geen deel zullen nemen in risicovolle activiteiten of extreme sporten.

Centraal Beheer: Doorlopende Reisverzekering

Centraal Beheer is een zeer bekende verzekeraar die met meer dan 100 jaar ervaring in financiële diensten een zeer betrouwbare keuze is.

Voordelen: Werelddekking; per direct opzegbaar, tot 25.000 euro dekking op kostbaarheden, kampeeruitrusting en diefstal uit voertuig (in plaats van het gebruikelijke 250-2.500)

Nadelen: Relatief hoge prijs

Meest geschikt voor: Reizigers die met een eigen of gehuurd voertuig een roadtrip maken; reizigers die veel kostbaarheden of dure kampeeruitrusting bij zich hebben.

Univé: Doorlopende Reisverzekering

De als coöperatie opererende verzekeraar Univé heeft de goedkoopste Reisverzekering op de markt, en heeft goede basisdekking voor binnen Europa.

Voordelen: Zeer voordelige prijzen, erg brede dekking inclusief avontuurlijke sporten en onderwatersport, vergoed ook verloren geld.

Meest geschikt voor: Reizigers die binnen Europa blijven, geen dure professionele uitrusting bij zich hebben, en eventueel onderwatersport of avontuurlijke sporten willen beoefenen.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

In dit artikel hebben we de doorlopende reisverzekeringen vergelijken. Indien u korter dan twee weken per jaar op vakantie gaat dan is het in sommige gevallen voordeliger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u op de kortlopende reisverzekering pagina van Totaalbesparen.com.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer