Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De andere kant van Aziatische cultuur zien? Ga op zoek naar deze plekken!

76

Azië, en met name het zuidoostelijke deel, is immens populair onder toeristen uit het Westen. Op sommige plekken lijk je zelfs meer Nederlanders dan Aziaten tegen te komen. Wil je toch wat meekrijgen van de pure cultuur van Azië? Ga dan op zoek naar deze plekken!

Of je nu naar Thailand, Bali, Cambodja, Laos, Hongkong, India, China of Vietnam gaat: je zal in Azië westerse toeristen tegen het lijf lopen. Dat is op zich niet erg, maar wie op zoek is naar de échte cultuur van een land en zich wil mengen met de lokale bevolking, wil naar plekken die nog niet zijn aangetast door massatoerisme.

Dat is mogelijk, maar je moet wel weten waar je moet zoeken. In deze onvolledige lijst zijn drie soorten plekken opgenomen waar je Aziatische cultuur nog kan ervaren zonder westerlingen tegen te komen.

Restaurants

Uiteraard ligt het eraan naar wat voor restaurant je gaat. Een McDonalds, een pizzeria of een fish-n-chips restaurant zal niet meehelpen. Maar vraag aan een willekeurig iemand wat ze onthouden van hun reis aan Azië en ze zullen zeggen dat de keuken zo fantastisch is.

De keuken is waar Aziaten zich cultureel in uiten, waarmee ze hun land identiteit geven en waar ze zich dan ook graag ophouden. In  welk land je ook bent, in wat voor stad dan ook: ga op zoek naar lokale restaurants waar je de specialiteiten van een land kan proberen en met de lokale bevolking kan praten. En ga er maar vanuit dat je nieuwsgierigheid gewaardeerd zal worden!

Photo by Peter Agripo from Pexels

Casino

Aziaten houden ontzettend van gokken. De speelhallen waar rijen Aziaten tot het ochtendgloren aan fruitautomaten zitten zijn onderdeel van de cultuur, terwijl je ook met regelmaat op straat dobbelspelletjes kan vinden. Als je het groter wilt aanpakken, kan je naar Macau gaan.

Wat ook wel wordt gezien als het Aziatische Las Vegas – bekend van onder andere een van de James Bond-films – en als je goed mee wilt kunnen spelen kan je alvast even oefenen op online gokkasten. Een van de spellen die in het bijzonder aangeraden worden om eens te spelen is Sic Bo, dat komt namelijk oorspronkelijk uit Azië.

Tempels

Naast de keuken en het spel speelt religie ook een hele grote rol in Azië. Van de verschillende vormen boeddhisme tot het hindoeïsme, van islam tot het christendom tot de inheemse gemeenschappen die Azië nog steeds telt: de grote diversiteit aan landen en geschiedenissen vertaalt zich in een grote verscheidenheid aan religieuze uitingen.

Die uitingen vinden, zoals in alle werelddelen, plaats in tempels en kerken. Als je wilt weten wat de mensen drijft, waar ze veel tijd en aandacht aan besteden en wilt zien hoe religie en geschiedenis de hedendaagse cultuur van Azië bepalen, moet je tempels bezoeken. Je zult niet teleurgesteld worden!

Photo by Oleksandr Pidvalnyi from Pexels

Zoals eerder gezegd, het is een onvolledige lijst. Je zou een karaokebar kunnen bezoeken, een sportwedstrijd, de natuur in kunnen duiken of naar de film kunnen gaan. Maar wat ons betreft, bepalen de keuken, religie en entertainment de cultuur in Azië!