De beste bestemmingen voor de voetbal toer door Europa

door Reis om de Wereld
251 views

Live voetbal bijwonen in Nederland is op dit moment helaas niet mogelijk. Althans niet in de stadions. Wel op televisie en je favoriete mobiele toestel. Bijvoorbeeld via voetbal op tv. Maar als je de leukere wedstrijden wil bijwonen, wees gerust, er zijn nog goede oplossingen.

De Eredivisie is niet dramatisch of afwezig. Simpelweg niet enthousiast genoeg zonder publiek. Dat zag je wel met Ajax – AZ. Het was een schouwspel van catenaccio met wat flair. Terwijl een regen van doelpunten wel werd verwacht. Percentueel zag ik AZ in de Eredivisie niet eens een grote kans hebben.

Maar statistiek is kennelijk geen garantie, want via de live stream van Ajax zag ik dit weekend dat de bal rond is. AZ had de Champions League titelkandidaat een cursus frustratie gegeven. Geen wedstrijd om bij te wonen. Maar dat kan toch niet met de restricties de komende weken.

In het buitenland kan het nog wel, en de derby’s blijven spannend en een spektakel. Een prachtig excuus om een tour door Europa te maken. Haal het maximale voordeel uit de lage vliegtickets. Boek vooraf en de meeste derby’s zie jij live in een voordelige serie weekend trips tour. Een vrijdagje vooraf en een maandagje na het weekend zijn genoeg. Zodat de vakantiedagen nog optimaal gebruikt kunnen worden.

Milan, luxe, shoppen en je laatste kans voor de SanSiro Derby

De trip kan je het beste beginnen in de Serie A. Na een korte vlucht ben je zo in Italië. De serie A is ontploft dit weekend met Inter Milan aan de leiding. Wie wint de titel? Inter Milan of AC Milan? Want voor Juventus is de competitie misschien al voorbij.

Wat niet voorbij is in Noord Italië lekker winkelen in de outlet stores op de zaterdag. De San Siro is binnenkort wel voorbij. Je laatste kans om de derby bij te wonen in de voetbaltempel is alleen nog dit voorjaar mogelijk. Dit seizoen is namelijk de laatste keer voordat de Milanese teams verhuizen naar het nieuwe stadion. Misschien ook wel het laatste seizoen om Zlatan in actie te zien? 6 Februari kan je deze twee items op de bucket lijst wegstrepen.

Liverpool, verborgen diamant van cultuur en de voetbaltempel

Hier wordt niet het weer bedoeld. Maar de tempo en actie per wedstrijd. Afgezien van Mourinho is het gaan en hard naar voren. Het maakt in deze competitie daarom niet uit wat de stand is, elk team gaat er vol voor. Het spektakel tussen Salah en Ronaldo op 19 maart lijkt dus een gegarandeerde topper. Twee van de beste spelers ter wereld tegelijkertijd in actie.

Dat weekend is het niet alleen voetbal. Op de dag voor de wedstrijd kan je namelijk een goed aantal musea aandoen en de architectuur alleen al is het fotograferen waard. Omdat deze wedstrijd wordt gespeeld op de late zaterdagmiddag is het lekker stappen daarna. Gezellige bars zat met live muziek en een leuke atmosfeer!

De zondag is het even bijkomen met een traditionele English breakfast. Zeker de moeite waard. Neem wel een goede camera mee om al het moois te fotograferen. Liverpool is onderschat qua leuke dingen om te doen. Peaky Blinders en the Beatles komen uit deze dynamische stad en er zijn zo nog meer beroemdheden en musea om te bezoeken.

Parijs, Sterrenspektakel en cultuur en romantiek

Combineer de beste twee opties. Welke partner zegt nee tegen een retourtje Parijs? Je partner geniet van een luxe spa sessie terwijl jij geniet van de voetbalsterren. Om in een plaats zoveel toppers te kunnen zien is het 3 ½ uur zitten in de hogesnelheidstrein en je bent zo in Parijs. Nou heeft deze stad geen spannende derby op dit moment. Hoe het er nu voor staat wordt Paris Saint Germain hoogstwaarschijnlijk de winnaar van Ligue 1. Op 17 april is de meest bezochte wedstrijd PSG – Marseille toch nog het reizen waard maar niet alleen dat is er gaande in Parijs.

De zaterdag kan jij besteden met het wandelen in de mooie stad van de liefde en mode, een dure espresso op de Champs, en een bezoekje aan de Eiffeltoren.

Ramos, Messi, Neymar, Mbappe en Navas zie je dan in actie op de zondag in een veelbelovende wedstrijd.

Verdere competities die je kan aandoen zijn er genoeg. Sparta Praag en Slavia Praag is een leuke derby en zo ook de wonderschone stad. Alleen de atmosfeer kan wat grimmig worden. In Duitsland is het Bayern die de scepter zwaait.

De loting van de komende Europese wedstrijden geven wat moeite om vooraf te plannen voor welke stad en de wedstrijden zijn doordeweeks. Mocht je de vrijheid en budget hebben om een wedstrijd op dezelfde dag te boeken en te bezoeken? Kijk dan op voetbal wedstrijden vandaag? De huidige en komende wedstrijden staan erop. Ook legale livestreams zonder storende advertenties en spam mocht je er niet fysiek bij kunnen zijn.

Het voetbalstadium in Madrid.

Madrid, architectuur in de stad en op het veld

De Spaanse competitie is er nog steeds voor de liefhebber. Misschien gaat het de komende jaren net als in Italië dat met Juventus jarenlang als enige titelkandidaat had.

Ik weet het, sinds Messi weg is en Koeman is ‘ontslagen’ is het nieuwe Barcelona niet denderend. Real Madrid leidt daar de scepter en geen team dan Atlético en Sevilla zijn op papier sterk genoeg.

Wel zo is de derby in Madrid op 22 Mei. Atlético staat nogal wat punten achter maar tegen Real Madrid is het een woeste storm. Mochten ze een mooie inhaalrace hebben gehad in het voorjaar dan kan het nog wel een spektakel zijn. Het risico waard om nu alvast tickets te hebben voor deze wedstrijd.

Madrid heeft tal van opties voor een city tour. De architectuur en tapas liefhebbers zullen het meest genieten van de stad. Ideaal qua moment van het jaar voordat het te warm wordt in de Spaanse hoofdstad.

Zo heb je een Europese tour meegemaakt en toch nog genoeg budget overgehouden voor je volgende vakanties.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer