De beste plekken van Praag

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 91 views

Praag is een erg levendige stad en is er dan ook altijd wel iets te beleven! Hieronder volgen een paar leuke tips voor activiteiten tijdens een stedentrip naar de Tsjechische hoofdstad. Zo heb je in Praag het mooiste uitzicht vanaf de Petrin heuvel. Natuurlijk kun je lopend naar de top van deze 318 meter hoge heuvel maar een meer ontspannen en fijne manier is om met de kabelbaan naar boven te gaan.

Een paar dagen reizen naar Praag brengt je in een heel andere wereld. Het kiezen van een vakantie verblijf, is belangrijk. Maar gelukkig, als je een appartement wilt huren in Praag, is dat geen enkel probleem.

Loop over de Karelsbrug in Praag

De Karelsbrug is de bekendste brug van Praag en daarmee zelfs de bekendste van Tsjechië! Het was de eerste brug die gebouwd werd als verbinding tussen de twee Praagse stadsdelen die door de rivier de Moldau gescheiden van elkaar waren. De brug is in Gotische stijl gebouwd en daardoor erg bijzonder en mooi met een totale lengte van maar liefst 516 meter en een breedte van bijna 10 meter. De brug is niet te missen tijdens een bezoekje aan Praag.

Woon een klassiek concert of opera bij

Praag staat bekend om als de stad van de opera en klassieke muziek en het is dan ook zeker een aanrader om er eens een keer een mee te maken. Er zijn een tal van mogelijkheden op dit gebied! Het Nationaal theather is de perfecte plek voor verschillende tentoonstellingen zoals ballet, drama en opera. Alhoewel, voor de ultieme opera beleving moet je naar de Staatsopera gaan. Het is een klassiek en beroemd theather met een rijke traditie en staat garant voor de beste opera’s.

Rij met een koets door de stad

Het is een erg leuke activiteit om met een koets door het historische deel van de stad heen te rijden. Doordat een koets nooit zo snel gaat, heb je zeeën van tijd om dit mooie deel van de stad eens goed in je op te nemen. De koetsier weet altijd leuke en originele verhalen te vertellen die je anders niet te weten was gekomen wat een erg leuke toevoeging is. Je ziet de paarden en koetsen op verschillende plaatsen in de stad.

Een ritje met de Pertrin Kabelbaan

Een mooi uitzicht over de stad is altijd een must tijdens je stedentrip. In Praag heb je het mooiste uitzicht vanaf de Petrin heuvel. Natuurlijk kun je lopend naar de top van deze 318 meter hoge heuvel maar een meer ontspannen en leukere manier is om met de kabelbaan naar boven te gaan! De kabelbaan vertrekt vanaf het begin van de heuvel bij het station Ujezd.

Ben je nog op zoek naar een plek om te verblijven tijdens je stedentrip naar ‘de Gouden Stad’ Praag? Oh-Prague biedt meer dan 300 appartementen aan door de hele stad voor een prettige vakantie.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer