De beste reisbestemmingen in Azië

door Reis om de Wereld
262 views

Angkor Wat bezoeken? Of je nou een rasechte backpacker bent of alleen maar je horizon wilt verbreden, Azië biedt je eindeloze mogelijkheden.

Dit prachtige continent heeft zowel natuurlijke, als door de mens gecreëerde wonderen te bieden, die je fantastisch kunt fotograferen. Met wie je ook op reis gaat, zorg ervoor dat je deze indrukwekkende bestemmingen in Azië niet mist

Macau, China

Hier vind je een verfrissende combinatie van cultuur en decadentie. Macau is een regio in China welke je zeker niet over kan slaan. Er is één ding waardoor Macau direct opvalt: deze Speciale Administratieve Regio herbergt het enige gebied in China waar legaal gegokt mag worden en hier heeft het zeker het meeste van weten te maken. Bezoekers kunnen hier genieten van de Chinese variant van Las Vegas, waar vele beroemde hotelketens, zoals de Venetian, neergestreken zijn. Als je meer van rust houdt, kun je natuurlijk ook altijd de A-Ma Tempel bezoeken, waar je in schoonheid aan de realiteit kunt ontsnappen.

Angkor Wat, Cambodja

Een bezoek aan Cambodja zal je nooit teleurstellen wat betreft indrukwekkende bezienswaardigheden en Angkor Wat is slechts één van de vele plekken in Azië waar je in contact kunt komen met je spirituele kant. Deze tempel, die je versteld zal doen staan, werd in de 12e eeuw gebouwd en begon als een Hindoeïstische tempel, voordat het een Boeddhistische tempel werd. Bezoekers kunnen niets anders doen dan geïmponeerd zijn door voortreffelijke architectuur, die vol staat met afbeeldingen van apsaras en devatas, waardoor toeristen een glimp opvangen van de eeuwenoude cultuur die deze tempel van Angkor Wat zo fantastisch maakte.

Hoi An, Vietnam

Begeef je naar de Vietnamese kust en bezoek een prachtig bewaard gebleven voorbeeld van een Zuidoost Aziatische handelshaven,die je terugvoert in de tijd van de 15e-19e eeuw. Als je hier naar toe gaat, probeer dit dan te doen op de 14e dag van de maankalander, wanneer de elektrische lichtjes in de hele stad vervangen worden door traditionele, gekleurde lantaarns. Overdag is er ook genoeg te zien, zoals de Japanse Overdekte Brug, de Quan Tong Tempel, en de vriendelijke, lokale bevolking helpt je maar wat graag op weg.

Bangalore, India

Deze bestemming is perfect voor iedereen die verslaafd is aan technologie. Bekend als de ‘Silicon Valley van India’, herbergt Bangalore de grootste hoeveelheid IT bedrijven bij elkaar, van het hele land. Gelukkig is de stad erin geslaagd om de balans te herstellen met tuinen, musea en paleizen (en staat ook alom bekend als de Tuinen Stad!), je komt dus niets te kort wat betreft natuurlijke en gecreëerde schoonheid. Maak een uitstapje naar de Vidhana Soudha, Cubbon Park en het Ulsoor Meer van Bangalore voor een aantal perfecte fotomomenten.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer