Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De handigste reis apps voor jou op een rij

57

Sommige mensen kiezen ervoor om hun vakantie offline door te brengen. Telefoon weg en weinig (online) contact met de buitenwereld. Toch kan je smartphone een enorme lifesaver zijn. Want met een paar handige reis apps hoef je nooit meer te verhongeren en weet je je altijd verstaanbaar te maken. Maak jij al gebruik van deze reis apps?

Geen app, wel een handige tip

We beginnen meteen met een beetje valsspelen. Want dit is geen app, maar wel een hele handige tip! Check voor je op reis gaat altijd even alle gegevens van je reisverzekering. Zet het telefoon- en alarmnummer van je verzekeraar in je telefoon. Dan hoef je – in geval van nood – nooit lang te zoeken naar contactgegevens.

En heb je een reisverzekering die je online makkelijk kunt bekijken? Sla dan je wachtwoord goed op. Zo heb je altijd belangrijke informatie bij de hand als je tijdens je reis gebruik moet maken van je verzekering.

Altijd verstaanbaar met Google Translate

Moeten we deze nog noemen? Google Translate is een absolute must op je telefoon. Typ, spreek of maak een foto van datgene dat je vertaald wilt hebben en Google doet het werk voor je. Van tevoren even oefenen? Vertaal dan een paar basic zinnen voor je vakantie naar de taal van je vakantieland.

Bewoners kunnen het altijd erg waarderen als je moeite doet voor de taal. Dus als jij zonder moeite de weg weet te vragen of vlekkeloos een bestelling doorgeeft, scoor je sowieso punten!

AroundMe: dit is er in de buurt

Ben je op zoek naar een hotel, kroeg, ziekenhuis of supermarkt? Met de app AroundMe zie je de dichtstbijzijnde banken, hotels, bioscopen, theater, pompstations en nog veel meer.

Lange zoektochten zijn zo verleden tijd. Heb je nu net zitten oefenen op je vreemde taal met Google Translate? Laat je telefoon dan in de tas en probeer je nieuwe skills uit door een local te vragen.

Betaal niet teveel met XE

Ook wel eens per ongeluk – omgerekend – zes euro voor een kopje koffie betaald? Volgens mij overkomt het iedereen wel eens in een land met vreemde valuta. Want hoe zat die wisselkoers ook alweer? Was het delen door 10 of 15?

Zelfs voor een rekenwonder is het altijd even uitvogelen hoeveel 5465,32 Indiase roepies is. Al dat omrekenen is verleden tijd met de wisselkoers-app XE Currency. Deze handige app doet het voor je. Zorg altijd wel dat je wisselkoersen update. Anders betaal je misschien alsnog teveel op je plek van bestemming.