De juiste lichtgewicht tent uitkiezen

door Reis om de Wereld
351 views

Wanneer je met de rugzak op pad gaat en een echte trekvakantie houdt, dan is elke gram die je kunt besparen op je bagage meegenomen. Toch wil je tegelijkertijd beschikken over een kwalitatief hoogwaardige tent die wind en regen kan verdragen.

Vroeger moest men vaak enorm zeulen met zware katoenen tenten. Tegenwoordig is er echter een enorm aanbod aan tenten van polyester beschikbaar. Polyester tenten wegen weinig én zijn water- en winddicht.

Lichtgewicht tenten van polyester zijn er in uiteenlopende modellen. Je kunt al een 1-persoons of 2-persoons lichtgewicht tent kopen voor tussen de €35 – €80,-. Hieronder staan de voor- en nadelen van de verschillende modellen lichtgewicht tent op een rij. Na het lezen van dit overzicht kun je je nog beter voorbereiden op je hike in het gebergte of je trektocht door de jungle.

De pop-up tent

Lichtgewicht tenten van polyester zijn er in uiteenlopende modellen. Je kunt al een 1-persoons of 2-persoons lichtgewicht tent kopen voor tussen de €35 – €80,-. Hieronder staan de voor- en nadelen van de verschillende modellen lichtgewicht tent op een rij. Na het lezen van dit overzicht kun je je nog beter voorbereiden op je hike in het gebergte of je trektocht door de jungle. Bekijk goede Quechua Pop Up tenten.

De kleine tunneltent

Een tunneltent is een tent die door meerdere parallelle boogstokken bij elkaar wordt gehouden. Wanneer je een klein tunneltentje koopt, beschik je over een lichtgewicht tent met veel binnenruimte. Daarnaast is een tunneltent goed bestand tegen storm. Een tunneltent moet je wel altijd met haringen vastzetten.

De kleine koepeltent

Een koepeltent is een tent die overeind blijft dankzij twee elkaar kruisende boogstokken. Zo’n soort tent wordt ook wel iglotent genoemd. De koepeltent is een echte trekkerstent: hij weegt doorgaans weinig en is eenvoudig op te zetten. Een koepeltentje heeft meestal wel wat minder binnenruimte dan een tunneltent. Wil je toch verzekerd zijn van genoeg plek om je bagage op te bergen? Koop dan een koepeltent met een kleine uitbouw aan de voorkant.

De verschillende soorten lichtgewicht tent hebben dus elk hun voor- en nadelen. Welk type je kiest hangt natuurlijk af van je voorkeuren. Sommige mensen vinden het vooral belangrijk dat de tent compact op te bergen is. Anderen willen koste wat kost een tent die stormvast is. En andere reizigers willen graag weinig gedoe bij het opzetten van de tent. Hoe dan ook: met een lichtgewicht tent ga je in elk geval zonder gezeul op pad, of je nu gaat kanoën op de Amazone, wilt klimmen in Zuid-Frankrijk of gaat fietsen op de Drentse Hei.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer