De leukste last minutes Duitsland

door Reis om de Wereld
232 views

Van het boeken van een last minutes Duitsland vakantie heeft nog nooit iemand spijt gehad. Duitsland is één van de meest gevarieerde landen van Europa. Je vindt er niet alleen prachtige natuur van bergen tot rivieren, maar ook geweldige steden met een enorm cultureel erfgoed.

Bovendien leent Duitsland zich ook uitstekend voor een actieve vakantie. Een last minute Duitsland maakt het mogelijk om vrijwel direct na het boeken te vertrekken naar dit prachtige land. We lichten hier twee top bestemmingen voor je uit.

Stedentrip Berlijn

Berlijn is de meest bruisende stad van Duitsland. Werkelijk alles lijkt hier hip & happening te zijn. Je vindt er bijzonder waardevolle historische plaatsen zoals de overblijfselen van de Berlijnse Muur die de wereld ooit in tweeën deelde. Berlijn kent ontelbare restaurants waar je heerlijk kunt eten. De Duitse keuken is namelijk van een hoog culinair niveau. Bovendien is uit eten gaan in Duitsland lang niet zo duur als bij ons in Nederland. De uitgaansscene van Berlijn mag er ook wezen. Er zijn verschillende alternatieve en minder alternatieve cafés en clubs waar men tot in de vroege uurtjes doorgaat.

Usedom eiland

Een bijzonder stukje Duitsland is het eiland Usedom in de Oostzee. Een deel van dit eiland behoort toe aan de Duitse deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren, maar het oostelijke deel is officieel Pools gebied. Het eiland beslaat 445 km² en er wonen 31.500 Duitsers en 45.000 Polen. Het eiland kent populaire badplaatsen zoals Karlshagen en Koserow. Maar er is ook een rivier en verschillende binnenmeren waar allerlei watersporten worden beoefend. Er zijn verschillende kastelen op het eiland te vinden en het idyllische stadje Usedom is ook een bezoek waard.

Sauerland

Sauerland is een streek in de deelstaten Hessen en Noordrijn-Westfalen die binnen ongeveer 4 uur vanuit Utrecht te bereiken is. Sauerland kent veel kuuroorden en een prachtige natuur tijdens alle seizoenen. In de winter wordt er fanatiek aan allerlei wintersporten gedaan, terwijl er in de zomer veel gewandeld wordt in de bergachtige omgeving. In deze streek ligt ook het grootste stuwmeer van Duitsland; de Edersee.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer