De meest originele vakantiebestemmingen van het moment

door Reis om de Wereld
322 views
Griekenland het Parthenon

Iedereen heeft behoefte aan vakantie. Weg van je dagelijkse leven, even ontspannen en tijd voor jezelf. We laden ervan op en het geeft nieuwe energie.

Maar waar ga je naar toe en met wie? Heb je zin in een strandvakantie of wil je liever een actieve vakantie? Tegenwoordig zijn er een hoop interessante bestemmingen om op vakantie te gaan. In dit artikel geven we je een aantal tips.

Surfreis naar Portugal

We starten met een actieve vakantietip. Portugal is dé surfbestemming van Europa. Houd je van surfen of wil je het graag leren, dan is dit de bestemming bij uitstek. Portugal ligt aan de Atlantische Oceaan, waardoor de surfmogelijkheden eindeloos zijn. Zowel in het noorden als in het zuiden vind je de beste surf hotspots.

In het noorden vind je Viana do Castelo, een ideale uitvalsbasis voor een surfvakantie, met meerdere goede surfstranden voor beginnende en meer ervaren surfers. In het zuiden zijn er veel surfmogelijkheden rondom Lissabon.

IJsland

IJsland is een bijzondere vakantiebestemming. Het is het meest noordelijke punt van Europa. Het land staat bekend om zijn prachtige natuur. Op IJsland vind je gletsjers, watervallen, vulkanen en geisers. Op IJsland bevinden zich zo’n 30 vulkanen die nog actief zijn. Op IJsland kun je ook prachtig kijken naar het noorderlicht.

Er zijn veel bezienswaardigheden zoals de 32 meter hoge waterval Gullfoss en de geiser Geysir. IJsland is een prima bestemming als je houdt van een actieve vakantie. Reizen naar IJsland kan zowel in de winter als in de zomer. Houdt er wel rekening mee dat door de noordelijke ligging in de zomer de dagen erg lang zijn en in de winter de dagen erg kort.

Een voetbalreis

Op vakantie gaan en je favoriete team zien spelen? Dat kan met een voetbalreis. Bij een voetbalreis geef je aan welk team je wil zien spelen en daaromheen wordt jouw vakantie gepland. Alles wordt voor je geregeld.

Je hotel, het vervoer en natuurlijk de tickets. Je verblijft minimaal in een driesterrenhotel en de zitplaatsen in het stadion zijn altijd aaneensluitend. Ben je benieuwd hoe anderen een voetbalreis hebben ervaren? Bekijk dan eerst even de voetbalreizen.com reviews.

Stedentrip naar Athene

Athene, de stad van de Griekse goden. De tempelruïnes op de Akropolis zijn hiervan nog een bewijs. In Athene vind je naast een aantal antieke overblijfselen uit de oudheid een bruisende stad met veel jonge mensen. Een belangrijk symbool in de Griekse hoofdstad is Agora, het plein waar vroeger zich het sociale leven afspeelde.

IJsland, Gullfoss waterval.

Om alle antieke overblijfselen die je tegenkomt te kunnen plaatsen is het aan te raden een bezoek te brengen aan de diverse musea in Athene en in een korte tijd een gang door de geschiedenis te maken. Er zijn verschillende websites waar je compleet verzorgde stedentrips kunt boeken. Een van deze websites is Bebsy. Wil je eerst een paar ervaringen lezen voordat je gaat boeken. Bekijk dan eerst de Bebsy reviews.

Reis door Georgië

Georgië is een vrij onbekende vakantiebestemming. Het ligt precies op de grens tussen Europa en Azië en ligt midden in de Kaukasus. Er zijn weinig Europeanen die het land bezoeken. Dat is eigenlijk jammer, want het land heeft heel veel moois te bieden. Het landschap is ongerept en bergachtig.

Er leven verschillende godsdiensten naast elkaar samen. Het jodendom, de islam en het christendom leven hier al eeuwenlang in vrede naast elkaar. De hoofdstad Tbilisi heeft een prachtig oud centrum met kleine straatjes, hofjes en pleintjes. Ook het grottenklooster David Gareja is een interessante plek om te bezoeken. Je vindt hier prachtige fresco’s.

Turkmenistan

Turkmenistan is een land in Azie en grenst aan Afghanistan, Iran, Oezbekistan en Kazachstan. Het land ligt aan de Kaspische zee. Het land bestaat voor 80% uit woestijn. Het land is veilig om te bezoeken, maar het is niet verstandig om in de buurt van de grens met Afghanistan te komen.

In Turkmenistan vind je vlakbij het dorp Derweze een plek die de Door to Hell wordt genoemd. Het is een gigantisch gat met vuur dat is ontstaan nadat geologen per ongeluk een grot die gevuld was met natuurlijk gas hebben aangeboord. Ze hebben de plek laten branden in de hoop dat het vuur al het gas zou verbruiken, maar het vuur brandt nog altijd.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer