Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De mooiste camperreizen door Amerika

70

Voor velen staat een roadtrip in een camper dwars door Amerika hoog op de bucketlist, waarbij voornamelijk een reis langs de westkust van Amerika hoog in het rijtje staat. Dat snappen we helemaal: dit veelzijdige land heeft ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur, cultuur, steden en meer.

Wanneer je ons artikel met 10 redenen voor vakantie met een camper hebt gelezen én nieuwsgierig bent naar Amerika als vakantieland dan is dit artikel een must-read. Lees hier meer over de mooiste camperreizen door Amerika. Kun je daarna alvast beginnen met boeken, want psst… grote kans dat je zelf zo’n onvergetelijke trip wilt maken!

Ontdek South West USA

Als je niet goed weet waar je moet beginnen is de volgende camperreis door Amerika zeker een aanrader: ontdek het zuidwesten van Amerika per camper over de indrukwekkende Highway 1. Bij deze route is het het handigst om de trip te beginnen in San Francisco.

Zoek een mooie camperplek uit en sta versteld van de Golden Gate Bridge, bezoek Alcatraz Island en maak een wandeling door Chinatown. Vanaf daar rijd je binnen 200 kilometer naar Monterey waarbij je onderweg al continu verrast wordt door mooie vergezichten. Bijna 400 kilometer verderop ligt Santa Barbara waar je een heerlijke fijne Mediterrane vibe krijgt.

Maak vervolgens een stop in Los Angeles en bezoek het bekende Venice Beach, bekijk het bizarre leven in Hollywood en ontdek de hoogtepunten van Beverly Hills. Vanaf daar rij je met de camper langs een mooie route naar Las Vegas. Wagen jullie een gokje in een van de vele casino’s of blijft het bij kijken? Zorg ervoor dat je tijdens deze trip een goede camera bij je hebt, want de Grand Canyon ligt ook in de buurt.

Kijk hier je ogen uit en zorg ervoor dat je goede wandelschoenen aan hebt om het gebied ook te voet te ontdekken. Het toffe van deze campertrip is dat er onderweg overal camperplaatsen te vinden zijn waar je kunt overnachten.

Canyons en nationale parken

Ben je meer van de natuur en benieuwd wat het land op dat gebied te bieden heeft? Dan maak je met de camper een roadtrip langs de canyon en de nationale parken. Huur een camper en start je trip in Denver. Op slechts 200 kilometer daarvandaan vind je de indrukwekkende Rocky Mountains, waar je tevens doorheen rijdt wanneer je verder gaat richting Glenwood Springs.

Uiteraard maak je wel eerst een paar stops om te genieten van de kleurrijke natuur en het uitzicht bij de Rocky Mountains. Neem bij Glenwood Springs een duik in het grootste hotspring zwembad van de hele wereld en kom even heerlijk ontspannen. Vervolgens gaat de trip verder langs Bryce Canon met bijzondere kleurrijke rotsformaties.

Vanaf daar kun je ervoor kiezen om langs Zion te gaan; let wel op dat de camper dit park niet in mag. Daarna staat de Grand Canyon nog op het programma én sluit je de campertrip af in Mesa Verde National Park en Durango voordat je de camper weer in Denver inlevert. Over een absolute droomtrip gesproken!

Bekijk de oostkust van Amerika

Omdat menigeen zo enthousiast is over een roadtrip met camper langs de westkust zul je bijna vergeten dat je met de camper ook nog andere hele mooie routes kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een route langs de oostkust met als hoogtepunt New York, Washington en Philadelphia?

Vanaf het oosten rijd je langzaam maar zeker het diepe zuiden in, op zoek naar de schatten en geheimen van het zuiden van het land. Het handigst voor deze route is om de camper te huren in New York, het startpunt van je roadtrip. Neem een dag of drie om een deel van New York te bekijken voordat je verder gaat naar Washington. In Washington kun je ontzettend veel gratis musea bezoeken (tip) en is er een grote dierentuin te bezoeken.

Dit is echter nog maar het begin van een onvergetelijke roadtrip: ontdek vervolgens het langgerekte Shenandoah National Park. Wie weet ontmoet je hier wel herten en beren! Vanaf daar rijd je met de camper naar de Great Smoky Mountains waar Cades Cove dé eyecatcher is.

Voor een totale andere vibe bezoek je vervolgens Charleston, waar de plantages de hoofdrol spelen. Toe aan een beetje pret? Voordat je eindbestemming Miami bereikt bezoek je Orlando. Natuurlijk kun je de roadtrip nog aanpassen op eigen persoonlijke voorkeuren om er helemaal jouw droomroadtrip van te maken.

Dat geldt uiteraard voor alle bovenstaande campertrips door Amerika. Heb jij al eens een campertrip gemaakt door dit land? En staat jouw route er niet tussen? Laat ons vooral jouw favoriete roadtrip weten.