De mooiste eilanden van Afrika

door Reis om de Wereld
333 views

Afrika doet je al snel denken aan nieuwe culturen en een prachtige natuur. Maar er is meer! Afrika heeft ook nog tropische eilanden waar je helemaal doen wegdromen.

De meest populaire eilanden van Afrika zijn: Zanzibar, Madagascar, Chief’s Island, Mumbo Island, Vilankulo, Elmina, Camps Bay, Kribi, de Seychellen (een archipel van wel 115 eilanden!), Mauritius, Kaapverdië, Walvisbaai, Kotu Beach, etc.

Top 5 van de mooiste eilanden van Afrika:

1) Voor de liefhebbers van wilde dieren: Madagascar
Wie houdt van unieke wilde dieren moet zeker eens op ontdekking gaan in de natuur van Madagascar. 80% van de dieren die op dit eiland voorkomen komt namelijk nergens anders ter wereld voor.

Zo zijn er bijvoorbeeld zo’n 70 verschillende lemuren (ook wel maki’s genaamd) terug te vinden van de ringstaartlemur tot de zwart-en-wit Indri Lemur. Ze lijken op een kind in een panda pak en ze jammeren als een sirene.

Er is dan ook nog de fossa, een nachtelijk roofdier dat behoort tot één van de acht soorten carnivoren op Madagascar. Deze kan voorwaarts naar beneden klimmen op verticale boomstammen. Er is ook nog de aye-aye, een raar en belachelijk wezentje. Het heeft namelijk de oren van een vleermuis, de staart van een vos en de tanden van een rat.

2) Voor de liefhebbers van vogels: Bird Island, de Seychellen
Hoe dan ook zal je op dit eiland wakker gehouden worden door geluiden. Het zijn geen feestgangers, maar wel de duizenden zeevogels die er hun thuis vinden. Dit eiland is een van de meest noordelijke eilanden van de Seychellen.

Elk jaar, van april tot oktober, nestelen er zich meer dan een miljoen zeezwaluwen op dit vlakke, zanderige koraal land. Deze vogels zijn meestal zo zwart als roet.

Nodeloze zeezwaluwen, tropische vogels, witte zeezwaluwen en zeezwaluwen met een grotere kuif staan volledig open voor menselijk contact. Ze laten mensen vaak toe te knielen vlakbij en hen foto’s te laten nemen van de details van hun vederen met hun geavanceerde camera’s.

Bird Island is ook een erg belangrijke broedplaats voor de unieke zeeschildpadden. Verder is het er ook ideaal om te snorkelen en te kayakken op de zee.

3) Voor de liefhebbers van fotografie: Zanzibar, Tanzania
Heel wat mensen reizen naar Zanzibar om er te luieren onder de palmbomen of om er vol verwondering door een bril naar koraalriffen te gaan bewonderen. Maar de meest onweerstaanbare lokroep van Tanzania gaat uit naar de liefhebbers van de fotografie.

Historic Stone Town is een ingewikkeld web van smalle wegen en steegjes, fraai versierd balkons, ronde torens, moskeeën en huizen in Arabische stijl.

Ook de levendige markten en straat stalletjes zullen je aangenaam verrassen. Je zal helemaal geïnspireerd worden door de Kenyatta Road en de Gizenga Street.

Een van ’s werelds mooiste locaties om strandfoto’s vast te leggen is aan de oostkust van het eiland. Je waant je er als het ware in het paradijs.

4) Voor liefhebbers van safari: Chief’s Island, Botswana
Eén van de grootste eilanden van de Okavango Delta eilanden (die zo’n 1000 vierkante meter oppervlakte beslaan), de vruchtbare vlaktes van Chief’s Island biedt fenomenale mogelijkheden voor game viewing.

Je kan er zien hoe grote kuddes olifanten, gnoes, zebra’s, rode lechwes en impala’s hier samenkomen en hoe de krokodillen en nijlpaarden zich in het water van deze prachtige delta wentelen en verfrissen.

Het eiland is hoger dan de rest van de delta en overstroomt niet. Dus, wanneer het waterniveau begint te stijgen wordt Chief’s Island (ooit het jachtgebied van Chief Moremi maar nu een beschermd gebied) een toevluchtsoord voor al deze wilde dieren.

5) Voor zij die net in het huwelijksbootje getreden zijn: Mumbo Island, Malawi
Mumbo Island is moeilijk te overtreffen als het aankomt op romantiek. Dit kleine eiland (een diameter van slecht 1 kilometer) is nooit bevolkt geweest en Mumbo Island Camp is geschikt voor een beperkt aantal gasten in een intieme sfeer. Deze privé tenten zijn te bereiken door een houten brug over te steken van Mumbo’s belangrijkste strand.

Zwem in kristalhelder water, verken verborgen baaien met een kayak, duik of snorkel bij de rotsblokken die het eiland omringen, maak ontspannende wandelingen op het strand en luier in je hangmat.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer