Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De mooiste natuurgebieden in Argentinië

85

Zuid-Amerika, een betoverend continent vol met landen die elk hun eigen, karakteristieke normen, waarden en cultuur hebben. Eén van deze landen is Argentinië, een reis Argentinië is iets wat je met twee handen aan moet grijpen als je er ooit de kans voor krijgt. Het hoeft geen traditionele reis te zijn, je zou ook kunnen kiezen voor een Argentinië natuurcruise.

Het land wordt ook wel de Argentijnse Republiek genoemd en het is een Spaanstalig land in het zuiden van het continent. Liggend tussen de Andes en de zuidelijke Atlantische oceaan. Met een oppervlakte van 2.780.400 km², is dit land het achtste land ter wereld naar oppervlakte! Hiermee is het het grootste Spaanstalige land. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit land je veel te bieden heeft tijdens een reis Argentinië.

Maar behalve de grote steden zoals Buenos Aires, wat zijn nou de mooiste natuurgebieden om te bezoeken in Argentinië? In totaal heeft het land in ieder geval 31 nationale parken, waaronder de bekende parken Los Glaciares, Tierra del Fuego, Nahuel Huapi, Iguazu, Ischigualasto en Talampaya.

1: Duik gelijk in het mooie natuurschoon van de Iguaza Watervallen

Als je voor een reis Argentinië hebt gekozen, is de kans groot dat je per vliegtuig aankomt en dat Buenos Aires je eerste stop is. Vanuit deze hoofdstad kan je een comfortabele busreis nemen die je binnen 4 dagen naar de Iguaza Watervallen in het Nationaal Park Iguazu brengt. Dit zijn de breedste watervallen ter wereld, namelijk met een spectaculaire breedte van 3.8 kilometer. Ze horen dan ook gelijk bij de drie grootste watervallen op aarde. Mensen die veel reizen benoemen vaak de Iguaza Watervallen als de mooiste die ze ooit hebben gezien.

2: Laat je Argentinië reis je meenemen naar de Peninsula Valdes

Ongeveer in het midden van de oostkust vind je tijdens je reis door Argentinië het Peninsula Valdes, oftewel een schiereiland. Deze plek is populair vanwege zijn zoutmeren, waarvan er eentje op 35 meter onder de zeespiegel ligt, het laagste punt van Zuid-Amerika! Het schiereiland staat vooral bekend om zijn zeer rijke en gevarieerde natuurlijke habitats van zeedieren aan de kust. Hier vind je onder andere de zuidkaper (een zeldzame walvis), zeeleeuwen, zeeolifanten, pinguïns en orka’s. Het is dan ook niet gek dat deze plek ideaal is voor toeristen en natuuronderzoekers tijdens een Argentinië reis.

3: Zoek de kou op in het Nationaal Park Los Glaciares

Behalve tropische watervallen en zoute kusten, kom je tijdens een reis in Argentinië ook op plekken waar het een stukje kouder kan zijn. Op de grens met Chili vind je het Nationaal Park Los Glaciares. Hier vind je meren, bossen, bergen en enorme, indrukwekkende gletsjers. In het westen ligt ook nog eens een deel van de Andes, bedolven onder al het sneeuw en ijs. Dit is zeker een bijzonder gezicht dat je niet op veel andere plekken zal tegenkomen, het park staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4: Bekijk het land eens op een andere manier: via een Argentinië natuurcruise

Een ‘normale’ reis Argentinië is niet de enige manier waarop je dit land kunt ontdekken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een cruise te boeken en om op deze manier door het land te reizen. Het land is ideaal voor cruises, het is een veelzijdig land met veel spectaculaire natuurbezienswaardigheden. Deze natuur maar ook de steden zijn veelal makkelijk per boot te bereiken.

We kunnen niet zomaar 1 Argentinië natuurcruise opnoemen die je kan kiezen, er is nou eenmaal zo veel keuze! Reis langs gletsjers en ijsbergen, tropische bossen of prachtige stranden. Het ligt er maar net aan waar je aan toe bent. Een extra voordeel van een Argentinië natuurcruise is dat vrijwel alles al is geregeld. Je hoeft je niet zelf de route uit te stippelen, slapen en eten is op de boot geregeld (of je kan uit eten gaan in een stad of dorp waar je tijdelijk bent aangemeerd) en je weet van tevoren waar je allemaal langs gaat. Dit maakt een Argentinië natuurcruise een ideale keuze voor mensen die op een relaxte manier op vakantie willen, maar toch van het Argentijnse natuurschoon willen genieten.