De mooiste parken in Barcelona

door Reis om de Wereld
593 views

Dat Barcelona met prachtige bouwwerken, een zandstrand aan de Middellandse Zee en erg veel terrasjes een erg populaire toeristische trekpleister is, zal bij elke Nederlander wel bekend zijn.

Als men denkt aan Barcelona, wordt vaak gedacht aan de gebouwen van Antoni Gaudí, zoals de immense basiliek Sagrada Familia, de kilometer lange promenada Las Ramblas, de ontelbare pleintjes zoals Plaça Reial en natuurlijk het Camp Nou, voetbalstadion van wereldclub FC Barcelona. Dat de stad ook een heel aantal fraaie parken heeft, waar dagelijks zowel Catalanen als toeristen hun rust pakken of genieten van het groen – is minder bekend. Een vliegticket naar Barcelona zult u in staat brengen om wonderlijke parken van Barcelona te ontdekken.

Park Güell

Park Güell is misschien wel het populairste park van de stad. De door Gaudí ingerichte park – hij kreeg in 1900 van een bevriende ondernemer Eusebi Güell de opdracht om een stadpark te bouwen – heeft een oppervlakte van 15 hectare en is vooral populair vanwege de golvende banken, die als een reuzenslang door het park kronkelen. Op het hoogste puntje van de het magische stadspark kunt u van het uitzicht genieten en een prachtig kiekje van de stad schieten. Het park is gelegen in stadsdeel Gracia, in het noordoosten van de stad.

Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is het grootste stadspark van Barcelona en is gelegen wijk El Born, op zo’n 15 minuten lopen van Barri Gotic (de Oude Stad). De geschiedenis van de in Engelse stijl aangelegde park gaat terug naar de achttiende eeuw, toen het nog als fort diende. Diverse fonteinen en tuinen zijn ontworpen door Gaudí, waaronder de Font de la Cascada. Op het terrein vindt u diverse musea en het park is omringd door de Dierentuin van Barcelona. Een erg leuke attractie is het huren van een bootje op het centrale meer, zodat u maximaal kan genieten en het hele park al varend kunt aanschouwen.

Serra de Collserola

Vlak naast het prachtige Tibidabo, een groenrijke heuvel met prachtige uitzichten over de stad, kunt u Serra de Collserola vinden. Het geheel van Serra de Collserola is 8000 hectare groot en het natuurpark is vooral erg in trek om haar schitterende flora en fauna. Het park is de scheiding tussen stad Barcelona en de vallei Valles Occidental.

Parc del Laberint d’Horta

Het Parc del Laberint d’Horta is gelegen in het noorden van de stad en is erg aantrekkelijk door haar labyrint. Het park heeft haar naam dan ook te danken aan deze fraaie doolhoven, maar heeft met alleraardigste planten, standbeelden en bloemen uiteindelijk behoorlijk veel te bieden.

Parc de Montjuïc

Gelegen tussen Plaça d’Espanya en de oude haven van Barcelona treft u de heuvel Montjuïc aan. De heuvel is een toeristische trekpleister: naast het bezichtigen van het kasteel van Montjuïc kunt u er genieten  van een prachtige uitzicht op de stad vanaf de oostkant. U kunt Montjuïc bereiken met een kabelbaan, al zal de sportieveling liever lopend de heuveltop bereiken. Tijdens deze 6 kilometer wandeling loopt u langs er fraaie mediterrane, botanische flora en tuinen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer