Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De mooiste plekken van Florence

187

De renaissance hoofdstad van de wereld is Florence. Dankzij namen als Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Machiavelli. Ook hebben diverse inwoners van deze indrukwekkende stad een belangrijke rol gespeeld in kunst, politiek en maatschappij. In Florence is genoeg te zien voor een uitgebreide stedentrip. Hier volgt een lijstje van een paar van de vele bezienswaardigheden van Florence.

Santa Maria del Fiore – Duomo

Deze kathedraal is, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, gebouwd ter ere van Santa Maria del Fiore. Het is een typerend voorbeeld van de Gotische archtitectuur en volledig bedekt met gekleurd marmer. Het is een kathedraal van enorme schoonheid die erg geliefd is bij de locals en vele toeristen. Het is het hoogste gebouw van de stad en bied dan ook een adembenemend uitzicht over de stad.

Basiliek van San Lorenzo

De basiliek van San Lorenzo is de oudste basiliek vanuit de stad en zelfs ook de oudste van West-Europa. De basiliek stamt uit de 4e eeuw. In de tussentijd is de basiliek regelmatig herbouwd en vorm gegeven door verschillende branden. De basiliek van San Lorenzo wordt ook wel eens San Lorenzo alle Colonne genoemd door de zuilenrij voor de kerk. Er is ook een indrukwekkende enorme koepel te vinden in de basiliek.

De Ufizzi Galerij

Het palazzo degli Ufizzi is een paleis in Florence waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea is gevestigd. Je vindt hier een uitzonderlijke verzameling van oude schilderijen en standbeelden waaronder absolute meesterwerken van onder andere Giotto, Leonardo da Vinci, Rafael, Michelangelo, Caravaggio, Verrocchio en vele anderen. Daarnaast zijn er ook verzamelingen van Nederlandse, Vlaamse en Duitse kunstenaars zoals Rembrandt, Rubens en Durer. Dit museum mag je dus absoluut niet missen tijdens een stedentrip naar Florence.

Ponte Vecchio

Dit is de oudste brug van Florence en is gebouwd in de Romeinse periode. Wanneer de rivier de Arno op zijn smalsts was, werd de brug gebouwd. De brug verbindt de drukke handelswijken van de stad met elkaar. Al sinds de 14e eeuw zijn er verschillende winkeltjes op de brug gevestigd. Toen der tijd van slagers en leerlooiers maar nu vind je er de goudsmeden. Leuk feitje: op 1 januari wordt vanaf deze brug de jaarlijkse nieuwsjaarduik gehouden.

Dit is nog maar een kleine selectie van alle belangrijke bezienswaardigheden in de Toscaanse hoofdstad. Florence is dé perfecte stad voor een interessante stedentrip. Mocht je nog op zoek zijn naar een accommodatie dan biedt Oh-Florence mooie appartementen door heel de stad.