De selfie hoort bij de zomervakantie

door Reis om de Wereld
333 views

Hoge temperaturen, witte stranden, palmbomen en leuke avonturen, het hoort er allemaal bij: de zomervakantie! Waarschijnlijk heb je al de hele winter uitgekeken naar deze heerlijke vakantie die nu eindelijk aangebroken.

Tijd om lekker te ontspannen en maximaal te genieten van het leven. Leg alle bijzondere en indrukwekkende momenten vast op camera en maak deze zomer veel selfies! De populaire trend blijft hot en dat vinden we natuurlijk alleen maar leuk!

#selfie

De selfie, hij wordt met de dag populairder. Het maken van een selfie levert leuke kiekjes op en je kunt éindelijk ongegeneerd een foto van jezelf maken. Na het maken van de selfie wordt deze vaak gedeeld via social media, zodat iedereen mee kan genieten van het net gemaakte plaatje. Google heeft zich ook met deze trend bemoeid en heeft onderzocht hoeveel selfies er nou eigenlijk geplaatst werden in de loop van de tijd. Hieronder zie je het resultaat:

 

Het maken van een selfie moet natuurlijk wel met alle nauwkeurigheid gedaan worden. Met de helderheid op de hoogste stand en het contrast op de laagste lijkt de foto eerder op een wit spookje dan op bijvoorbeeld een bruingekleurde bikinifoto. Het is dus belangrijk om deze twee effecten op de juiste en meest natuurlijke stand in te stellen. Als je het contrast effect te hoog zet lijk je al snel té bruin en komt het niet meer real over.
Elk moment een selfie
De selfie is niet alleen geschikt op vakantie, maar ook in vele andere situaties. Zo maakte de reisblogger Lee Thompson een super gave selfie op het Christusbeeld in Rio en kreeg daar een hoop positieve reacties op. Daarnaast is een selfie geschikt om de gezelligheid van een avondje stappen vast te leggen, gave wintersportkiekjes te maken en de liefde tussen jou en je lover vast te leggen op camera.

Handig accessoire

Maak jij je selfies altijd met je tablet? Schaf dan de juiste tablet accessoires aan om dit nog makkelijker te maken. Een super goed voorbeeld van zo’n accessoire is de selfie stok. Hiermee vergroot je het bereik van de camera en past er opeens véél meer op de foto. Dit accessoire komt heel handig van pas op een festival, een concert of op reis. Vooral op reis is het een echte must, omdat er dan niet altijd iemand in de buurt is die een foto van jou/jullie wilt maken. Ben je geïnteresseerd in zo’n selfiestok? Schaf er snel eentje aan en geniet meteen van het extra comfort!

Appeltje eitje

Selfies worden vaak gedeeld via social media, zodat iedereen mee kan genieten met de foto. Pak je camera, tablet of telefoon erbij, start je frontcam op en smilen maar! Het is eigenlijk zo makkelijk, dat maken van een selfie. Vervolgens plak je hem in je nieuwe status update of deel je hem op Instagram.

Uitbreiding doelgroep

De selfietrend is begonnen onder de jongeren, maar breidt zich steeds verder uit. Zo maken kleine kinderen leuke fotootjes met de iPad van papa en mama en heeft de oudere generatie de grootste lol bij het maken van zo’n zelfportret. In feite hoef je natuurlijk ook alleen maar het knopje in te drukken en een leuk koppie te trekken, een kind kan de was doen!

Reizen, alleen…

Een reis maken in je eentje is een gewaagde stap, maar ontzettend goed voor je ontwikkeling en zelfstandigheid. Natuurlijk wil je al je avonturen en belevenissen vertellen én laten zien als je weer thuis bent. Ook in deze situatie is de selfie de perfecte oplossing. Je maakt zelf alle foto’s en het thuisfront kan een goed beeld vormen van alles wat je hebt meegemaakt. Let tijdens je reis wel goed op je kwetsbare smartphone, want deze is helaas niet bestand tegen alle reisgevaren. Met een smartphonehoes bescherm je hem in een leuk kleurtje en kan hij (bijna) de hele wereld aan. Neem hier eens een kijkje voor wat leuke voorbeelden.

Geniet van je zomervakantie en doe volop mee aan dé trend van 2014: de selfie!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer