Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De steden en natuur van de westkust

104

De westkust wordt gevormd door de Grote of Stille oceaan. Een rondreis door west amerika met San Francisco, Los Angeles en Las Vegas en de vele natuurparken als hoogtepunten. Reizen per auto is schitterend over de Highway 1 met zijn indrukwekkende kustlijnen.

San Francisco

Chinatown, Golden Gate Bridge en de kabeltram. In het noordwesten van de stad ligt de iconische Golden Gate Bridge. De brug is bijna twee kilometer lang en verbindt de stad met het noordelijke Marin County. Vlak voor de kust van San Francisco ligt Alcatraz Island.

Van 1934 tot 1963 stond hier een gevangenis waarin de zwaarste criminelen van de Verenigde Staten werden opgesloten. Tegenwoordig is Alcatraz een museum. De handbediende kabeltram is een bekende attractie in San Francisco.

Nu zijn er nog drie tramlijnen in gebruik: de Powell-Mason lijn, de Powell-Hyde lijn en de California lijn. Chinatown is een grote Chinese gemeenschap met eigen restaurants, winkels en tempels. Inmiddels is Chinatown één van de populairste bezienswaardigheden van de stad.

Los Angeles

Los Angeles of afgekort L.A., is bekend als dé plek waar de internationale films vandaan komen en de wijk Beverly Hills. Wie Los Angeles bezoekt zal op vele manieren verrast zijn. Venice Beach is één van de populairste stranden van Californië.

Op en om het strand zijn vele sporten te beoefenen, vooral voor surfers. Beverly Hills is een stad die
bekend is door zijn vele beroemde inwoners. Er staan veel extreem luxe huizen en andere panden. Het winkelhart van Beverly Hills concentreert zich rondom Rodeo Drive. Rodeo Drive is een stuk winkelgebied met luxe designer winkels en exclusieve boetieks.

Santa Monica ademt een bohémien stijl uit. Ten zuiden van Mainstreet vind je voornamelijk boetieks en restaurants. Aan de Santa Monica State Beach ligt de wereldberoemde Santa Monica Pier waar je een geweldig uitzicht hebt en altijd veel vertier is.

Los Angeles County Museum of Art is een museum met meer dan 100.000 kunstwerken van verschillende landen. De Japanse collectie heeft zijn eigen paviljoen. Er zijn verder Europese sculpturen, moderne kunst, kostuum en textiel, prenten en tekeningen en nog veel meer.

Las Vegas

De Amerikaanse stad Las Vegas is één van de meest bekende en karakteristieke steden van de Verenigde Staten. Las Vegas staat vooral bekend vanwege de vele casino’s waarvan de meest gelegen zijn aan de Strip. In de avond zorgt het vele neon ervoor dat de lucht boven Las Vegas verlicht wordt.

Twee andere redenen om Las Vegas te bezoeken is om te trouwen of om één van de vele shows te bezoeken. De entertainmentindustrie is na het gokken de belangrijkste bron van inkomsten voor Las Vegas.

Het westen biedt vele en grote natuurparken. Het Zion National Park, Bryce Canyon National Park en Grand Canyon National Park. Bij Las Vegas ligt Death Valley & Lone Pine en Yosemite National Park.