De vijf meest voorkomende blunders op reis

door Reis om de Wereld
157 views

Het vakantieseizoen staat voor de deur en velen van ons hebben de vakantieplannen al gemaakt. We dromen op kantoor weg van onze bestemmingen en zien ons al op dat strand liggen of door die stad lopen. Om een zorgeloze tijd tegemoet te gaan, is een goede voorbereiding wel essentieel.

Zeker als je naar het buitenland gaat, is het altijd goed om je in te lezen over de plek waar je heen gaat. De juiste kleren inpakken, indien nodig vaccinaties halen, zonnebrandcrème of muggenspul inslaan: de voorpret is de helft van de lol. En belangrijk ook, want wie zich goed voorbereidt, voorkomt dat hem of haar één of meerdere van de volgende blunders op reis voorkomen.

1. Voedselallergiëen

Zelfs als je naar Duitsland of België op vakantie gaat, ziet de keuken er al anders uit dan wat je gewend bent in Nederland. Hoe verder weg je gaat, hoe exotischer de gerechten worden.

Voor velen is dat juist de rijkdom van het reizen, maar het kan ook nadelen met zich meebrengen en zeker voor mensen met een voedselallergie. Waar je in Nederland in zowel de supermarkt als in een restaurant precies de maaltijd kan krijgen die geen nare bijeffecten veroorzaakt, kan dat in het buitenland soms een probleem worden.

Zeker als je niet goed in een andere taal kan uitleggen waar je precies allergisch voor bent. Lees je daarom goed in over de keuken van het land waar je heen gaat om niet voor vervelende verrassingen te komen te staan!

2. Contactlenzen vergeten

De reis ging nog wel zo voortvarend. Maar aangekomen in het hotel kom je er bij het uitpakken achter dat je je lenzen bent vergeten. Daar gaan je bezoekjes aan musea en daar gaat dat boek dat je eindelijk wilde lezen deze vakantie. Nog erger is als je bij het zoeken niet de juiste lenzen kan vinden en je wekenlang met samengeknepen ogen moet rondlopen. Zet je lenzen daarom bovenaan je inpaklijst, het liefst mét uitroepteken!

Bron: n4i via Flickr (CC By 2.0)

3. Regenseizoen

Hoe dichter bij de evenaar, hoe anders de seizoenen worden. Waar wij in Nederland ´gewoon´ met de jaarlijkse cyclus van lente, zomer, herfst en winter en het bijkomende weer te maken hebben, kennen bepaalde landen regenseizoenen.

Als je naar Spanje, Griekenland of Italië gaat hoef je je hier natuurlijk geen zorgen om te maken, maar als je het verder weg zoekt is het raadzaam op te zoeken hoe het weer op bestemming is. Op die manier kun je je optimaal voorbereiden door de juiste kleding mee te nemen.

Bron: Pexels

4. Creditcard / Pinpas op ´Wereld´

Dit is een hele belangrijke voor iedereen die buiten Europa op reis gaat. Je zal zeker niet de eerste zijn die bij aankomst op de vakantiebestemming zijn of haar pinpas tevoorschijn tovert om de taxi te betalen of de eerste biertjes af te rekenen om vervolgens de melding te ontvangen dat je pas niet werkt.

De doemscenario´s van ´shit ik ben gehackt´ tot ´ik heb geen geld meer´ schieten door je hoofd, terwijl het slechts een kwestie is van de juiste instelling op je pinpas. Bel je bank dus voor vertrek of check online om erachter te komen of je buiten Europa kan pinnen.

5. (Genoeg) medicijnen mee

Astma-inhaler, pillen tegen migraine: velen van ons nemen dagelijks medicijnen en we zorgen er dan ook voor dat we die zeker niet vergeten op reis. Maar wat vaak voorkomt, is dat het doosje tegen het einde van de vakantie wel erg leeg wordt, tot het punt dat er niks meer over is en de vakantie nog zeker een paar dagen duurt.

Bespaar je de stress van het zoeken naar buitenlandse apotheken, plan je medicijnvoorraad zodat je genoeg hebt voor op reis!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer