Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

De voordelen van een familievakantie in Turkije

55

Een van de meest geliefde vakantielanden is Turkije. Vooral het zuidwesten van Turkije, ook wel de Turkse Rivièra genoemd is in de zomermaanden één groot toeristenparadijs. Hier liggen ook de bekendste badplaatsen die geheel op de toeristensector zijn gericht.

Turkije, vooral als je de Turkse Rivièra bezoekt is ideaal voor een familievakantie. Kinderen worden in de vele hotels en resorts optimaal vermaakt en kunnen de hele dag bezig blijven met georganiseerde activiteiten of kunnen zich vermaken aan het zwembad of op het strand. Wat zijn de voordelen van een familievakantie in Turkije?

Altijd lekker weer

Het ergste is het als je vakantie met het gezin letterlijk in het water valt. Als je de hele dag regen hebt, dan kun je niet naar buiten en de kinderen zullen vervelend worden. Zo’n vakantie had je je toch niet voorgesteld? Ga je met de familie naar Turkije, dan hoef je je geen zorgen om het weer te maken.

Reeds in het voorjaar kunnen de temperaturen in Turkije hoog oplopen, om in het zomerseizoen boven de 35° Celsius te stijgen. Hierdoor kun je de kinderen de hele dag buiten laten spelen, terwijl je zelf lekker aan het zwembad ligt. Waar je wel aan moet denken is om de kinderen goed in te smeren met zonnebrandcrème. Met hoge temperturen in de brandende zon lopen kinderen extra risico op verbranding.

Enorme keuze in accommodaties

Als je op zoek bent naar een hotel of resort in Turkije, zul je niet lang hoeven te zoeken. Het aanbod is erg groot en je hebt een ruime keuze in verschillende klassen. Of je nu een driesterrenhotel boekt of een vijfsterrenhotel, het aanbod is enorm.

Heel populair in Turkije zijn de all inclusive resorts. Hierbij is alles inbegrepen, zoals ontbijt, lunch, diner en versnaperingen en drankjes tussendoor. Je hoeft daarom nooit om te kijken naar het eten of geld te reserveren voor het eten. De kinderen kunnen hun ijsjes en snacks gewoon ophalen zonder dat jij je portemonnee hoeft te trekken. Leuk voor de kinderen, maar het geeft ook de ouders een ontspannen en onbezorgde vakantie.

Alanya - Antalya - Turkey
Een van de populairste stranden van Turkije is de badplaats Alanya, in het zuiden van Turkije.

Veel waterpret voor de kinderen

Omdat het altijd mooi weer is, is er niets leukers voor de kinderen om de hele dag in en met water te spelen. Turkije biedt daar genoeg mogelijkheden voor.

Dit kan gaan om het strand en de zee, maar ook bij het zwembad van het hotel of resort. Daarnaast hebben veel toeristische badplaatsen waterpretparken met talloze waterglijbanen en waterspeeltoestellen. Hier kun je je met het hele gezin zeker een hele dag vermaken.

Meer dan alleen strand en zee

De meeste mensen zullen een familievakantie In Turkije doorbrengen op het stand of aan het zwembad. Maar Turkije biedt ook meer en is een zeer veelzijdig land. Wanneer je de binnenlanden intrekt maak je kennis met de geschiedenis, de natuur, cultuur en de vriendelijke bevolking van Turkije.

Ook als je met het hele gezin in Turkije bent, kan dit voor de kinderen zeer leerzaam zijn. Turkije heeft een oude geschiedenis met veel archeologische sites die interessant zijn om eens te bezoeken.