De voordelen van reizen in het regenseizoen

door Reis om de Wereld
680 views

Als mensen denken aan reizen, denken ze vaak aan de zon. Lekker buiten kunnen zijn, op het strand kunnen liggen en buitenactiviteiten ondernemen. Geen wonder dat het hoogseizoen vaak valt op de mooiste en droogste maanden die een land te bieden heeft.

Maar sommige reizigers gaan echter recht tegen deze trend in, en reizen soms zelfs liever in het regenseizoen dan in het droge seizoen!

Dit komt omdat er allerlei unieke voordelen komen kijken bij reizen in het regenseizoen, waar je met de goede voorbereiding optimaal gebruik kunt maken. Lees mee in dit blog over de voordelen van reizen in het regenseizoen.

Een goede voorbereiding maakt het verschil

Wanneer je je er mentaal op instelt dat het zo nu en dan zal gaan regenen op je reis, kan je met de goede voorbereiding een geweldige tijd beleven in het regenseizoen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je in ieder geval de juiste kleding, zoals de kwaliteitskleding van engelbert strauss, en schoenen meeneemt om je niet te laten hinderen door een regenbui.

Kleding die is gemaakt om de uitdagingen van seizoenen te weerstaan. Zo zal je het regenseizoen goed overleven met de softshell jassen van engelbert strauss. Voor de trekkers onder ons is er tevens een wintercollectie te vinden.

Deze jassen gaan lang mee, zitten comfortabel en zijn heel betaalbaar. Vooral belangrijk voor het regenseizoen: de softlight stof die wordt gebruikt is waterafstotend én windafstotend!

Foto door Satoshi Hirayama via Pexels

Het regenseizoen is het laagseizoen

In het algemeen geldt dat het regenseizoen het laagseizoen is voor toerisme. Dit zie je zowel terug in Azië als Zuid-Amerika. Wanneer je reist in het laagseizoen profiteer je van een aantal hele prettige voordelen, namelijk:

  1. Goedkopere vliegtickets, dit kan tot de honderden euro’s schelen per vlucht. In de westerse zomer en in het hoogseizoen zijn vliegtickets vaak op hun duurst, waardoor je minder geld overhoudt aan de reis zelf.
  2. Minder drukte, dit is een beetje een vanzelfsprekend voordeel, maar zeker het noemen waard. Wanneer er minder toeristen om je heen zijn krijg je een authentiekere indruk van het land, heb je meer ruimte in de bussen en minder lange wachttijden.
  3. Een betere onderhandelingspositie, daar het regenseizoen ervoor zorgt dat de grote mensenmassa’s wegblijven zijn de hostels, bussen, boten en tours plotseling een stuk leger. Dit betekent dat jij jouw prijs veel makkelijker kunt onderhandelen en veel minder van tevoren hoeft te boeken!

Photo by Genaro Servín from Pexels

Het regenseizoen klinkt vaak veel heftiger dan het is

Het regenseizoen klinkt intimiderend, flinke hoosbuien en harde regen die de hele dag het land teisteren en overspoelen zijn de eerste associaties van velen.

Maar tijdens het regenseizoen hoeft het helemaal niet iedere dag te regenen, en als het regent hoeft dit maar voor hele korte periodes op een dag het geval zijn. Er regent slechts relatief meer dan in het droge seizoen, maar het ware verschil kan zo klein zijn dat je vaak alle activiteiten van het droge seizoen ook in het regenseizoen kunt ondernemen!

Doe per land waar je heen wilt zelf maar eens wat research naar de neerslagstatistieken en ervaringen van andere reizigers in het regenseizoen, en wie weet kan jouw droomreis een stuk goedkoper en minder druk uitpakken dan je van tevoren had gedacht!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer