De wereld rondreizen door Bitcoin: deze familie doet het

door Reis om de Wereld
238 views

Investeren in Bitcoin en andere cryptocurrency is iets wat steeds meer mensen doen. Het leuke hiervan is dat dit allang niet meer alleen maar ondernemers en investeerders zijn.

Hele gewone mensen, zoals jij en ik, zien de Bitcoin koers stijgen en besluiten om een investering te maken.

Met een slimme investering en een hoop geluk kun je met Bitcoin uiteindelijk misschien zelfs je wereldreis financiëren. Dat klinkt misschien onmogelijk, maar dat is het niet. Zo ging The Bitcoin Family je al voor. In dit artikel lees je meer over deze reislustige familie en over de voordelen van Bitcoin voor reizigers.

Investeren in Bitcoin en fulltime op reis gaan

Het klinkt als een droom: op het juiste moment instappen in de wereld van de cryptocurrency en er uiteindelijk zoveel mee verdienen dat je er fulltime mee op reis kunt gaan. Deze droom bleek werkelijkheid voor de familie Taihuttu uit Venlo. Zij verkochten vier jaar geleden hun hele bezit – van auto’s tot huizen en kleding – en besloten te investeren in de cryptomunt Bitcoin.

Een sprong in het diepe, maar achteraf gezien een hele goede sprong. De familie reist inmiddels de wereld over en doet alles wat ze willen en laten wat ze niet willen. Ze leven zonder groot bezit en hebben alleen een backpack met de nodige kleding en verzorgingsproducten. Ultiem geluk betekent voor hen samen kunnen leven en reizen in alle gezondheid.

Het gezin met drie dochters (10, 13 en 15 jaar) heeft inmiddels in vier jaar tijd 36 landen bezocht. Ze zijn van plan om nog lang niet te stoppen, want reizen? Dat is het waar zij het gelukkigst van worden. De dochters hoeven van hun ouders niet te studeren als ze dat niet willen.

Voor nu krijgen ze wel online les zodat ze met hun diploma straks overal ter wereld terecht kunnen, maar alleen als ze dat zelf willen. Volgens Didi, de vader van het gezin, hoef je echt geen studie of 9 tot 5 baan te hebben om gelukkig te zijn in het leven. Dat heeft hij zelfs immers ook niet en gelukkig? Dat is hij zeker.

Hoe leeft en reist deze familie door Bitcoin?

Dat klinkt voor velen als een droom en dat is het vaak ook. Toch moet er wel geld verdiend worden om te kunnen leven en reizen. Didi geeft bijvoorbeeld advies over Bitcoin aan grote bedrijven en investeerders en samen heeft het gezin een YouTube-kanaal waarop ze verslag doen over hun leven.

Ook blijft Didi zelf handelen in Bitcoin en koopt hij de cryptomunt wanneer er een dip is en verkoopt hij ze weer wanneer het heel goed gaat op de Bitcoin koers. Nu aan het begin van 2021 gaat het ontzettend goed met de waarde van de Bitcoin en heeft de munt zelfs een record in waarde bereikt. Van de beslissing van de familie Taihuttu vier jaar geleden plukken zij nu dus nog steeds de vruchten.

We snappen het helemaal dat je nu misschien denkt “dat wil ik ook wel”. Toch is het altijd goed om te weten dat niet iedere investering in cryptomunten zo succesvol verloopt. Zoals je misschien wel weet, wisselt de waarde van de Bitcoin enorm. Zo is Bitcoin kopen op dit moment bijvoorbeeld heel interessant, maar kan de waarde van één Bitcoin volgend jaar ineens enorm dalen. Het is altijd verstandig om dit te blijven onthouden.

Over het algemeen wordt ook geadviseerd om niet zomaar al je bezittingen te investeren in zo’n volatiele munt. Kijk bijvoorbeeld liever naar geld dat je kunt missen: een paar honderd euro die je wellicht aan de kant had gezet voor later kun je bijvoorbeeld investeren in cryptocurrency om vervolgens te genieten van een reis.

Voordelen van Bitcoin voor jou als reiziger

Is het leven van Didi en zijn gezin toch een grote droom voor je? En zou je het zelf interessant vinden om eens te kijken wat Bitcoin voor jouw leven als (wereld)reiziger kan betekenen? Logisch: dit droomleven zou iedereen wel willen. Bitcoin kent een heleboel voordelen; de volgende voordelen zijn voor jou interessant als reiziger:

Bitcoin is digitaal en niet fysiek, dus je kunt het niet makkelijk kwijtraken. Je bewaart ze in je digitale wallet en je kunt ze zo overal mee naartoe nemen.

Je kunt supersnel transacties met Bitcoin doen; zelfs naar de andere kant van de wereld.

De transactiekosten bij internationale betalingen liggen een stuk lager dan internationale transacties vanaf je gewone bankrekening.

Met investeren in Bitcoin of andere cryptocurrency kun je op een leuke manier extra geld verdienen dat je kunt investeren in je volgende reis of reizen. Misschien kun je er zelfs een wereldreis van maken.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer