Deze 5 dingen mogen absoluut niet ontbreken tijdens een vakantie

door Reis om de Wereld
207 views

7De mooiste periode van het jaar is voor veel mensen het moment dat de vakantie is aangebroken. Even geen zorgen om werk, op zoek naar lekker weer en vooral het ontdekken van nieuwe plekken.

En dan hebben we het uitproberen van de buitenlandse keuken nog niet eens benoemd. Voordat je op een winter- of zomervakantie gaat is het zaak jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden.

Hierin gaat het met name om de spullen die je absoluut moet meenemen. Om jou hier een handje mee te helpen vertellen we je in dit artikel over 5 dingen die absoluut niet mogen ontbreken tijdens een vakantie.

1. Camera spullen

Heb jij ooit met vrienden of met jouw partner een avondje vakantiebeelden teruggekeken? Heel stiekem zijn deze herinneringen misschien wel de meest waardevolle herinneringen die je kunt hebben.

Foto’s van jezelf op de top van een berg, onder water tijdens het snorkelen of midden op een lokale markt. Om alles zo goed mogelijk vast te leggen is het handig om goede camera’s bij je te hebben. Voor veel mensen is de normale smartphone hiervoor meer dan genoeg.

Wil je echter nog betere foto’s en video’s maken? Dan is het handig gebruik te maken van bijvoorbeeld een GoPro of een drone. Op die manier leg je dingen vast die je met alleen een telefoon niet lukken. Ben jij er nog niet helemaal uit welke spullen nu precies het beste voor jou zijn? Bekijk dan de Top5besteKopen en vind uit welk product jou op het lijf geschreven is.

2. Uitgeprinte paspoorten en vaccinatiebewijzen

Helaas kan het ook op vakantie gebeuren dat je bepaalde spullen kwijtraakt. Of wat te denken van een diefstal? Stuk voor stuk scenario’s waar je het liefst niet aan denkt.

Toch zijn dit dingen waar je te allen tijde rekening mee moet houden. Dit is een goede reden om ervoor te zorgen dat je jouw paspoort ook in kopievorm hebt. In geval van nood zou je deze altijd nog kunnen laten zien bij de douane of bijvoorbeeld een ambassade.

Dit geldt overigens ook voor jouw vaccinatiebewijzen. Niet overal accepteren ze QR-codes, waardoor je middels dit geprinte vaccinatiebewijs in ieder geval iets hebt om te laten zien.

3. Zonnebrand

Tenzij jij gek bent op regen en jezelf het liefst tijdens de herfst parkeert in Schotland, is het handig om altijd zonnebrand op zak te hebben. Uiteraard voornamelijk voor plekken waarbij jij veelal gebruik maakt van het strand en waar je buiten te vinden zal zijn. Maar ook op wintersport is het gebruik van zonnebrand een must.

Zeker op dat soort plekken heb je in eerste instantie niet door dat de zon schijnt en dat deze soms nog sterker is dan een gemiddeld ’s zomers zonnetje. Om problemen met de huid te voorkomen is het raadzaam de zonnebrand maar wat snel in jouw koffers te proppen.

4. Spelletjes

Tijdens vakanties is het zaak om af en toe wat geduld op te brengen. Zeker mensen die van land naar land reizen en hierdoor veel moeten vliegen (en dus wachten).

Het is daarbij verstandig jezelf maar bezig te houden in plaats van te klagen en heen en weer te blijven lopen. Waarom neem je dus niet gezellig een paar spelletjes mee?

Je hebt tegenwoordig erg compacte vormen van bekende spelletjes, waardoor de tijd voorbij vliegt voordat je het überhaupt door hebt. Daarnaast zijn deze spelletjes ook leuk om te spelen in jouw verblijf of aan de rand van het zwembad. Lekker even nergens aan denken en proberen jouw partner, familie of vrienden te verslaan.

5. Sportschoenen

Ook in dit laatste geval is het afhankelijk van waar je naartoe gaat. Wel is het meebrengen van sportschoenen wat ons betreft een aanrader. Of het nu gaat om een stevige hike of om jezelf even af te matten in de plaatselijke gym, er is niets fijner dan dit op je eigen fijne schoenen te doen.

Je zal de eerste niet zijn die struikelt omdat je de beslissing neemt een bepaalde hike op slippers te doen. Dit gaat je hoe dan ook opbreken, terwijl de moeite van het meenemen van sportschoenen voor meerdere doeleinden niet bepaald groot is.

Genieten van een welverdiende vakantie

Na het lezen van dit artikel weet jij wat je als eerste in je koffers moet gaan doen. Het zijn stuk voor stuk zaken die het leven eenvoudiger en bovenal praktischer maken. Zo staat niets jou in de weg een geweldige tijd te beleven op de plaats van bestemming. Een goede reis alvast!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer