Deze 7 dingen móet je doen in New York

door Reis om de Wereld
243 views
central Park new york

Nu de kleurcode om te reizen naar Amerika alweer een tijdje op groen staat, is het een must om een reisje naar New York te boeken. Deze miljoenenstad staat op de bucketlist van menig reiziger en dat is niet voor niets het geval.

Er is namelijk een groot aantal dingen dat je kunt doen én zien in The Big Apple. Ontdek de stad op de fiets of bezoek een basketballwedstrijd in New York. In dit artikel lees je meer over de vetste dingen om te doen wanneer je in New York bent.

1. Maak een helikoptervlucht over The Big Apple

Met stip op nummer één: een helikopervlucht over de stad. Zo’n vlucht is gegarandeerd een once in a lifetime ervaring. We moeten toegeven dat een helikoptervlucht over New York misschien niet goedkoop is, maar zeker je geld waard is. Vanaf € 150 kun je al mee met een vlucht van ongeveer twaalf minuten! Natuurlijk kun je ook voor een langere vlucht gaan. Tijdens zo’n vlucht zie je de absolute highlights van de stad van bovenaf, zoals het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building.

2. Bezoek een basketballwedstrijd in New York

Wat ook zeker niet mag ontbreken op je to do list in deze wereldstad is een bezoek aan een sportwedstrijd. Verspreid over de stad kun je verschillende wedstrijden bijwonen. Zo vind je in Madison Square Garden in Manhattan de plek waar de New York Knicks hun thuiswedstrijden spelen! Ook dat is een ervaring om nooit meer te vergeten. Via www.hellotickets.nl scoor je tickets voor verschillende soorten wedstrijden, waaronder voor basketbal- en honkbalwedstrijden. Doen!

3. Ontdek de wijken van New York per fiets

Als echte Nederlander weet je als geen ander hoe het is om per fiets van A naar B te reizen. Hoe te gek is het om een grote stad als New York per fiets te ontdekken? In de stad kun je op verschillende plekken een fiets huren om unieke, mooie en stijlvolle wijken als Manhattan en Brooklyn vanaf de fiets te bekijken. Een fiets huren op reis zorgt voor een hele andere kijk op een stad dan wanneer je alleen met de auto of het openbaar vervoer reist. Je ziet veel meer hotspots en details van een stad op deze manier.

4. Schaatsen in Bryant Park in de winter

Veel mensen kiezen voor de lente of de zomer om New York te ontdekken. Wist je echter dat de winter ook juist heel leuk is om naar de stad te gaan? Vlak voor Kerstmis is New York namelijk gehuld in duizenden kerstlampjes en verlichte decoratie, wat zorgt voor een magisch geheel. In Grand Central vind je een grote kerstmarkt waar je uren rond kunt lopen en lekkere dingen kunt eten. Vergeet ook zeker niet om een paar schaatsen te huren in Bryant Park om vervolgens op de schaatsbaan een paar rondjes te maken. Superromantisch!

5. Bezoek minstens één museum in New York

Of je nu wel of niet geïnteresseerd bent in kunst; het is een aanrader om in New York naar minstens één museum te gaan. De stad staat bol van de musea waarbij de één nog toffer is dan de ander. Ben je een echte kunstliefhebber? Dan mag een bezoek aan het Solomon R. Guggenheim Museum echt niet ontbreken. Zowel de kunst als het museum zelf is prachtig! Ook het Museum of Modern Art en het Metropolitan Museum of Art verdienen een bezoek wanneer je in The Big Apple bent.

6. Doe een pub crawl of cocktailtour

Er is een reden dat New York ‘the city that never sleeps’ wordt genoemd. De stad kent namelijk een fantastisch nachtleven! In de oudste straten van Manhattan vind je volop gezellige pubs en clubs waar je een pub crawl of cocktailtour kunt doen. Ga zelf op pad of doe mee aan een officiële tour met een gids. Wat daar vooral heel leuk aan is, is dat zo’n gids je altijd meer kan vertellen over de buurt en de stad én dat je andere reizigers kunt ontmoeten.

7. Raak de wolken aan in het hoogste gebouw van de stad

Een van de hoogste gebouwen van het westelijk halfrond staat in New York: het One World Trade Center. Dit gebouw is maar liefst 541 meter hoog en beschikt over 102 verdiepingen. Je raadt het al: als toerist (en natuurlijk als local) kun je de top van dit gebouw bezoeken! Het One World Observatory belooft een fraai uitzicht over New York. Bizar weetje: een ritje naar boven duurt slechts 47 minuten. Naast het mooie uitzicht vind je hier een interactieve tentoonstelling en diverse historische beelden van de stad.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer