Deze 3 highlights van Tunesië moet je zeker bezoeken

door Reis om de Wereld
679 views

Tunesië is het land van de contrasten. Van verlaten zandduinen in de woestijn tot vruchtbare vlaktes in het Noorden en de gezellige drukte in de badplaatsen. Een bijzonder land om een tijdje door te brengen, want met de mooie vakantieresorts zijn de voorzieningen voor de vakantieganger goed geregeld.

Als je een weekje Tunesië boekt, kun je te kust en te keur kiezen uit prachtige bezienswaardigheden. Uiteraard zul je veel vertoeven het luxe Port el Kantaoui en Hammamet in Noord-Tunesië en de populaire badplaats Sousse aan de Golf van Hammamet.

Drie highlights van Tunesië

Naast prachtige stranden, gezellige terrasjes en restaurants wil je ook vast cultuur ‘snuiven’. We geven je drie highlights van Tunesië die je zeker bezocht moet hebben.

1. De stad Sousse

Sousse is een van de bekendste badplaatsen van Tunesië en heeft prachtige stranden; ze zijn langgerekt en breed en lopen door tot aan het toeristische dorpje Port El Kantaoui. Aan het strand liggen ook de meeste hotels.

De stad is in de afgelopen decennia gegroeid tot een flinke stad met meer dan 100.000 inwoners en heeft voor de gemiddelde vakantieganger voldoende te bieden.

Naast een imposante moskee is er een museum in het fort en een klooster. Dit klooster, ook wel ribat genoemd, werd in de zevende eeuw gebouwd en moest de kust beschermen tegen vijanden.

Nog een bezienswaardigheid die je zeer moet bezoeken zijn de Catacomben, net buiten de ommuurde stad. Je kunt hier een rondleiding met een gids maken door een ondergronds labyrint, waarin meer dan vijfduizend Christenen liggen begraven uit de tweede en derde eeuw na Christus.

In het nabijgelegen Port El Kantaoui kun je het schattige haventje bezoeken met veel horecagelegenheden en souvenirshops.

2. Masoleum van Bourgiba, Monastir

Monastir is een stad in Tunesië aan de Golf van Hammamet. Het heeft een grote ribat (klooster), een mausoleum en een machtige moskee.

Meest bezochte plek is het kerkhof met een groot mausoleum ernaast van de familie Bourguiba. Habib Bourguiba (geboren in 1903) was een plaatselijk vrijheidsstrijder en werd later de eerste president van Tunesië.

Met de bouw van het mausoleum werd in 1963 gestart, maar het kerkhof bestaat al eeuwen en herbergt honderden graven die tot de twaalfde eeuw teruggaan. Op deze begraafplaats vind je witte koepels van maraboets en naast het kerkhof is het mausoleum gelegen.

Bourguiba stierf in 2000 en heeft zijn laatste rust gevonden in een marmeren tombe in het midden van het mausoleum, precies onder de gouden koepel.

highlights van Tunesië

3. Tozeur

Een stad die je misschien niet zo snel zult bezoeken, maar toch de moeite meer dan waard is, heet Tozeur. Het is een groene oase in de woestijn, in het midden van Tunesië. Tozeur is de hoofdplaats van het district en is met dertigduizend inwoners een kleinschalige stad.

Tozeur staat bekend om z’n honderdduizenden palmbomen. In vroegere tijden lag deze oase op een strategische plek, want hier gingen de transporten met karavanen langs, per dromedaris door de Sahara.

Bezienswaardigheden zijn de oude stad (medina) met karakteristieke bouwstijlen en nijverheid. Op de foto zie je een vrouw in traditionele kledij.

Echt onthaasten

Zoals je nu wel zult begrijpen is Tunesië de ideale vakantiebestemming om écht te onthaasten. Dus wil je juist die vakantie waarbij je even goed kunt ontspannen, maar daar wel het liefst zo snel als mogelijk mee van start gaan dan biedt een lastminute naar Tunesië de perfecte uitkomst.

Ontdek deze zonnige Afrikaanse parel met een oppervlakte van 163.610 vierkante kilometer via een van de vele online aanbiedingen en maak het zelf zo gek als je wilt.

Kies je voor een luxe all-in resort of juist een low-budget reis en zoek je echt het avontuur op; alles is mogelijk bij het boeken van jouw last minute vakantie. Bekijk snel alle mogelijkheden online en ervaar al snel een van de mooiste stukjes van het adembenemende Afrika.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer