Deze minder bekende Parijse bezienswaardigheden mag je niet missen

door Reis om de Wereld
338 views
Musée d’Orsay

Parijs heeft veel bekende bezienswaardigheden waar jaarlijks ontzettend veel toeristen op af komen. Ga maar eens na: de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Sacré Coeur kent bijvoorbeeld vrijwel iedereen wel!

Maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken is in de Franse hoofdstad? Ga je binnenkort een bezoekje brengen aan de ‘stad van de liefde’? Probeer dan eens een van deze minder bekende, maar toch erg indrukwekkende bezienswaardigheden!

Rue Crémieux

Bij een citytrip Parijs hoort natuurlijk het rondslenteren door de romantische en geheimzinnige straten van de stad. Een straat die je dan niet mag overslaan is Rue Crémieux; dit is een straat die erg opvalt door haar vele huizen met gekleurde gevels.

De straat is erg geschikt voor het maken van een aantal mooie foto’s die je nergens anders kunt maken! De straat bevindt zich in het 12e arrondissement en is vanaf iedere plek in Parijs goed te bereiken.

Belleville

Overweeg eens om uit te stappen bij metrostation Belleville. Hier zul je versteld staan van de totaal andere sfeer die dit deel van de stad ademt. Je kunt dit zien als het Aziatische deel van Parijs en er is veel graffitikunst te vinden.

Vooral Rue Dénoyez is een vrolijk en kleurrijk spektakel! Daarnaast heb je in de wijk ook een ruime keuze aan verschillende Chinese, Thaise en Vietnamese restaurants.

Musea

Parijs telt heel veel musea; waarschijnlijk ben je wel bekend met het Louvre en bijvoorbeeld het Musée d’Orsay, maar de stad heeft nog meer interessante musea te bieden. Zo heb je ook nog het Atelier des Lumières, waar kunst op de muren wordt geprojecteerd door middel van licht.

Of overweeg eens een bezoekje aan Palais de Tokyo, een museum voor moderne kunst. Verder heb je nog het Musée de L’Armée of Musée de l’Orangerie en de lijst gaat nog wel even door. De musea kunnen ver uit elkaar liggen; houd dus goed in de gaten wat het slimste vervoermiddel is.

Tour Montparnasse

Hoogstwaarschijnlijk zul je de Eiffeltoren gaan beklimmen tijdens je bezoek aan Parijs, maar wist je dat er nog een plek is waar je een adembenemend uitzicht kunt verwachten? Tour Montparnasse is namelijk een van de hoogste torens van Parijs en eenmaal boven heb je een indrukwekkend uitzicht op de stad.

Tip: je kunt Tour Montparnasse ook ’s avonds bezoeken. Beklim dan de Eiffeltoren overdag en Tour Montparnasse ’s avonds zodat je het uitzicht van de stad bij licht en donker kunt bewonderen!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer