Deze spullen zijn altijd handig om mee te nemen op reis

door Reis om de Wereld
124 views

We gaan allemaal wel een keer op reis. Bij de één gaan de voorbereidingen er wat rustiger aan toe, terwijl een ander al vrij snel in de stress kan schieten.

Dat is wel te begrijpen natuurlijk, omdat er veel geregeld moet worden. Wat neem je allemaal mee bijvoorbeeld? Vaak komt het voor dat je tóch iets vergeet of iets tegenkomt wat je nodig had, maar toch niet aan hebt gedacht. Is dit jou ook wel eens overkomen? Lees dan vooral verder, want in dit artikel ontdek jij spullen die altijd handig van pas kunnen komen op reis.

Deze handige reisgadgets kunnen niet ontbreken

Zoals gezegd, zijn er altijd een aantal spullen die niet kunnen ontbreken in jouw reistas. Iets waar mensen niet altijd aan denken bijvoorbeeld zijn walkietalkies. Je kan natuurlijk een set kopen, maar huur walkie talkies wanneer je deze maar kort nodig hebt.

Met zo’n apparaatje kan je eenvoudig op zowel korte als lange afstand communiceren. Stel je voor je gaat met een groepje wandelen, dan kan het altijd voorkomen dat een deel van de groep wat afhaakt, terwijl het andere deel flink doorstapt. In zo’n situatie kan een walkie talkie van pas komen, omdat het de communicatie een stuk makkelijker maakt.

Ga je naar het buitenland, kan het zijn dat het in dat land net allemaal even anders is. Denk dan bijvoorbeeld aan de stopcontacten. Deze zijn in bijvoorbeeld Groot-Brittannië heel anders. Met je eigen stekker kan je dus niet jouw mobiele telefoon opladen. Neem dus een universele reisstekker mee, waarmee je er altijd zeker van kunt zijn dat jij gebruik kunt maken van een stopcontact.

Een andere handige gadget voor op reis: een USB splitter. Met deze gadget heb jij de mogelijkheid om van één USB aansluiting meerdere aansluitingen te maken. Handig, wanneer je twee dingen tegelijk op wilt laden. Datzelfde geld eigenlijk voor een audiosplitter. Met deze reisgadget kan je op hetzelfde apparaat met meerdere mensen tegelijk luisteren naar bijvoorbeeld muziek of een podcast.

Natuurlijk mag een powerbank ook niet ontbreken in jouw reistas. Hiermee kan je overal jouw telefoon opladen, ook al ben jij niet in de buurt van een stopcontact.

Houd ook deze reistips in gedachten

Hoewel de gadgets die hierboven genoemd zijn goed van pas komen, ben je er hiermee nog niet. Om jouw reis nog wat makkelijker te maken, kan je hieronder een aantal tips vinden.

Ga je bijvoorbeeld met de auto op vakantie, kan je ervoor kiezen om een dakkoffer te plaatsen. Op die manier houd je meer ruimte vrij in de auto zelf en kan je ook meer meenemen. Dubbel voordeel dus. Let alleen wel even op de regeling van jouw auto rondom dakkoffers.

Een andere belangrijke tip: boek je reis op de juiste dag. De prijzen van vluchten en hotels kunnen namelijk per dag verschillen. Omdat de meeste mensen in het weekend boeken, liggen de prijzen dan ook wat hoger. Over het algemeen is boeken op dinsdagavond de goedkoopste optie. Woensdag is meestal de goedkoopste vertrekdag. Op die manier kan je toch het één en ander besparen wat je dan weer kan uitgeven aan bijvoorbeeld een leuke activiteit.

Kies je ervoor om het vliegtuig te pakken, kijk dan eerst of het nodig is om een extra koffer bij te boeken. Veel mensen doen dit namelijk al, voordat ze weten hoeveel ze mee moeten nemen. Dit komt vooral omdat de grootte van de toegestane handbagage wordt onderschat. Het is vaak goed mogelijk om al jouw spullen mee te nemen met alleen jouw handbagage. Dit scheelt weer wat geld.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is echt essentieel wanneer jij zorgeloos op vakantie wilt gaan. Begin daarom ook niet vlak van tevoren hiermee. Dit kan er alleen maar voor zorgen dat er fouten gemaakt worden.

Het is verstandig om in ieder geval een week van tevoren een lijstje te maken met dingen die je nog moet doen en wat je allemaal mee wilt nemen. Op die manier kan je altijd nog wat aan dit lijstje toevoegen als je iets te binnen schiet. Hiermee geef jij jezelf gewoon even wat lucht en ruimte om goed voor te kunnen bereiden.

Op reis gaan doe je dus niet zomaar en het kan van tevoren zelfs stress opleveren. Houd daarom de tips die hierboven zijn gegeven in het achterhoofd en je zult zien dat je zorgelozer op reis kan!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer