Dit is waarom je voordat je op vakantie gaat eerst de ramen moet blinderen

door Reis om de Wereld
117 views

Het blinderen van de autoramen is iets wat steeds vaker wordt gedaan. De populariteit hiervan is duidelijk zichtbaar als je eens om je heen kijkt als je een rijtje geparkeerde auto’s ziet staan.

Waarschijnlijk heeft meer dan de helft van dat rijtje geblindeerde ruiten. Raamfolie auto behoort tot één van de populairste verrijkingen van iedere auto. Het is eenvoudig te laten aanbrengen en biedt ontzettend veel voordelen. Maar wist je dat het ook nog eens een aantal extra voordelen biedt als je op autovakantie gaat?

Wil jij binnenkort een mooie trip maken met de auto en ben je bezig met het treffen van de nodige voorbereidingen? Vergeet dan zeker niet om ook de autoruiten te blinderen. Hier lees je waarom.

Meer privacy

Er zijn van die diehards die tijdens de rit gerust eventjes slapen op de achterbank. Eventjes parkeren op een veilige plek, gaan liggen en de oogjes toe. Een powernap en dan snel weer door. Zo blijft het veilig op de weg. Een slim idee, maar niet zo fijn als allemaal nieuwsgierige mensen naar binnen kunnen kijken. Daarom zijn getinte ruiten wel zo prettig. Deze geven meer privacy en maken het tegelijkertijd ook wat donkerder in de auto. Zo kan jij heerlijk uitrusten en bijslapen, voordat je je weg weer opnieuw vervolgt.

Je ziet spullen minder snel liggen

Dit is één van de grootste voordelen van het blinderen van de ruiten, ook wel ramen tinten genoemd. Door de getinte ruiten zie je namelijk veel minder snel spullen liggen. Hierdoor ligt je bagage veel veiliger. Zeker als niet alles meer in de kofferbak paste en je dus ook wat spullen op de achterbank moest leggen. Zo hoef je je geen zorgen te maken als je even een tussenstop maakt bij een benzinestation of restaurant en zullen dieven veel minder het risico nemen om de auto te betreden. Een fijne gedachte.

Brandstof besparen

Een autovakantie is natuurlijk prachtig. Het vakantiegevoel begint al in de auto. Alleen kost het ook de nodige brandstof. Zeker wanneer je niet zuinig rijdt. Bovendien kunnen de nieuwe omstandigheden in de landen die je doorkruist ook van invloed zijn op de brandstof. Bijvoorbeeld heuvels die je op moet rijden of extreme warmte (of kou), waardoor je de airco of verwarming sneller aan moet zetten. Gelukkig valt er genoeg brandstof te besparen door enkele maatregelen te treffen.

Het blinderen van de ruiten kan hier zeker ook bij helpen. Door de geblindeerde ruiten worden UV stralen namelijk zoveel mogelijk geblokkeerd. Hierdoor wordt het minder warm in de auto en zal je dus ook minder snel de airco aan moeten zetten. Dat merk je weer aan het brandstofverbruik!

Bovendien zorgt de verkoeling in de auto er ook voor dat de rit een stuk aangenamer zal verlopen. Getinte ruiten zijn dan ook niet alleen goed voor het besparen van brandstof, maar dragen ook bij aan een fijnere rit naar jouw vakantiebestemming. En dat is natuurlijk goud waard.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer