Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Dit seizoen met je vrienden op voetbalreis? Welke bestemming kies jij?

82

Wil jij aankomend seizoen met je vrienden een buitenlandse voetbalwedstrijd bezoeken? Voetbalreizen naar Europese topclubs zijn populair! Steeds meer Nederlanders reizen naar Engeland, Spanje, Duitsland of Italië om zijn/haar idool te bezichtigen of simpelweg een fijne citytrip te beleven.

Om je keuze voor een volgende voetbalreis iets eenvoudiger te maken hebben de grootste vier competities in Europa voor je uitgelicht. Zo krijg je een beeld van wat je te wachten staat in een land waar je heen zou willen!

Voetbalreizen Engeland

Maak kennis met magische sfeer van de Premier League

Wanneer je een voetbalreis naar Engeland gaat plannen is de keuze echt enorm. Het land ademt aan alle kanten voetbal en er wordt dan ook altijd wel ergens gevoetbald in Engeland. Zo heeft de stad Londen al meer dan 10 voetbalclubs actief op de twee hoogste niveaus van het Engels voetbal.

Zo kun je kiezen voor een topclub als Arsenal, Spurs of Chelsea. Deze clubs hebben de grootste wereldsterren onder contract staan. Een wat kleinere club in de Premier League is bijvoorbeeld Crystal Palace of West Ham United.

Naast Londen zijn er in het noordwesten van Engeland nog een viertal topclubs die op het hoogste niveau in Engeland actief zijn. Zo vind je in Liverpool FC en Everton FC in Liverpool en ligt een eindje verderop Manchester. Hier spelen Manchester United en Manchester City hun thuiswedstrijden.

Een bezoek aan deze clubs staat garant voor een geweldige voetbalervaring. De Engelse pubs lopen al ver voor het duel vol met supporters.

Zij drinken een biertje en bereiden zich zo voor op de wedstrijd. Ben je op zoek naar een gemoedelijke sfeer met een enorme beleving onder de supporters? Dan ben je in Engeland aan het goede adres.

Voetbalreizen Spanje

Ontdek zonnig Spanje tijdens een citytrip

In het vaak zonnige Spanje waan je je in misschien wel de beste competitie van de wereld. Met Real Madrid, FC Barcelona en Atlético Madrid zijn er drie clubs actief in Spanje die elk ontzettend aan elkaar gewaagd zijn.

Zij strijden daarnaast ook nog in de Champions League om de titel. Met sterren als Lionel Messi, Eden Hazard en Antoine Griezmann is de Spaanse competitie vertegenwoordigt met de absolute top van het hedendaagse voetbal.

Je voetbalreizen naar Spanje kun je het hele jaar boeken. Het aangename klimaat maakt een bezoek aan een club aan de kust een stuk aantrekkelijker zodat je weekendje Spanje aanvoelt als een mini vakantie.

spanje voetbalreis
Plaza Mayor in Madrid, Spain

Tevens lenen de vele speelsteden zich uitstekend als stedentrip locatie. Ben je op zoek naar een (relatief) warm land in combinatie met een voetbalreis? Dan is Spanje uitermate geschikt om heen te gaan.

Voetbalreizen Duitsland

Bier, Bratwurst en Bundesliga

Een bezoek aan een Duitse voetbalclub is veel makkelijker dan je misschien zou denken. Veel grote Duitse clubs liggen net over de grens met Nederland en zijn dus prima met de auto te bereiken.

Zo liggen clubs als Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach en FC Schalke 04 op steenworp afstand van de Nederlands-Duitse grens. Een voetbalreis naar een van deze clubs is dus prima te doen. Zelfs zònder overnachting.

Een voetbalreis naar Duitsland met overnachting is misschien wel wat fijner. Je bent niet de hele dag onderweg, je hoeft geen parkeerplaats te zoeken en je voelt je alsof je ècht op vakantie bent.

Een 2, 3 of zelfs 4 sterren hotel in een mooie Duitse stad. Je vermaakt je er prima. De sfeer rondom de wedstrijd in Duitsland kun je goed uitdrukken in drie woorden: Bier, Bratwurst en Bundesliga. Ze zijn allen onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer er een wedstrijd op het programma staat in de Bundesliga. Klinkt je dit als muziek in je oren, dan is de Bundesliga de ideale bestemming voor jouw voetbalreis.

Voetbalreizen Italië

Topclubs in Rome, Milaan of Turijn

Als laatste geven we je een inkijk in de voetbalwereld in Italië. Het land van de pizza en de pasta is een zeer populair vakantieland onder Nederlanders.

Toch wordt er niet vaak een voetbalwedstrijd bezocht in de Italiaanse competitie. Ondanks dat een speler als Cristiano Ronaldo zijn handtekening zette onder een contract bij het Italiaanse Juventus, is de competitie (nog) niet echt in populariteit gegroeid.

italie voetbalreis

Voetbalreizen naar Italië zouden toch echt een stuk aantrekkelijker moeten zijn. Topclubs als AS Roma en SS Lazio spelen hun thuiswedstrijden in de schitterende hoofdstad Rome.

De stad is ideaal als stedentrip en al helemaal in combinatie met een voetbalwedstrijd. Daarnaast spelen AC Milan en Internazionale beide in Milaan, de stad van de mode.

Twee steden die je absoluut bezocht moet hebben wanneer je Italië wilt leren kennen. Neem een voetbalreis naar Italië dan ook zeker in overweging wanneer je een wedstrijd in het buitenland wilt gaan bezoeken.