Dit zijn de 10 mooiste plekken voor liefhebbers van Italiaanse wijnen!

door Reis om de Wereld
1,2K views

Frankrijk is een fantastisch land voor iedereen die van wijn houdt. Maar wanneer je met je auto door de heuvels van Toscane rijdt, met het dakraam open en de wind in je haren, dan waan je je bijna in het paradijs.

Het eten, de wijn en de mensen zijn een onverslaanbare combinatie en Italië is dan ook een must voor elke liefhebber van wijn en cultuur. Omdat de meeste van ons vaak niet langer dan een paar weken de tijd hebben, hebben we de mooiste plekjes voor liefhebbers van Italiaanse wijnen voor je op een rijtje gezet!

Piëmont

Ten noordwesten van Toscane ligt Piëmont, een van de meest klassieke wijnstreken van Italië. Uit de prachtige wijngaarden komen twee van ’s werelds beste rode wijnen: Barolo en Barbaresco. De beste tijd om deze regio te bezoeken is van april tot half juli of eind augustus tot oktober. Besteltip: Wijnbeurs heeft lekkere Rode Barolo en Barbaresco wijnen.

wijnstreek Piemonte

De wijnstreek van Piëmont is een van de mooiste wijngebieden van Italië.

Florence, Toscane

De stad Florence is een van de topsteden in Italië voor wijnliefhebbers. De stad is niet alleen doordrenkt met geschiedenis, maar ook met wijn. De stad ligt in het centrum van Toscane en is een van de meest pittoreske locaties in Italië waar al sinds 200 voor Christus wijn wordt gemaakt. Het is de Chianti-wijn die hier beroemd is en dat is dan ook zeker een wijn die je geproefd moet hebben als je een bezoekje brengt aan Florence. De beste tijd om de stad te bezoeken is in maart, dan vindt namelijk het jaarlijkse wijnfeest van Florence plaats.

wijnstreek Toscane

In Florence wordt al sinds 200 voor Christus wijn gemaakt.

Orvieto, Umbrië

Orvieto is een schilderachtig stadje dat op vulkanisch gesteente ligt. De wijn uit dit gebied is ongetwijfeld de bekendste wijn van Umbrië. Orvieto is gemakkelijk te bereiken met de trein vanaf Rome en is onwijs leuk voor een dagtripje. Geniet van de prachtige panoramische uitzichten, pittoreske straatjes en fantastische wijn!

wijnstreek umbrie

De bekendste wijnen in Umbrië komen uit Orvieto.

Vittoria, Sicilië

Vittorria staat bekend om zijn borduurwerk en om zijn wijn. En laat dat tweede nou net zijn waar we naar op zoek zijn. De rode wijn uit deze regio is de enige wijn die in aanmerking komt voor de prestigieuze Italiaanse DOCG-status. Breng je tijd door tussen de vele wijngaarden en plan een bezoekje aan een van de wijnhuizen in de regio voor een wijnproeverij! Besteltip: Wijnvoordeel

wijnstreek Vittoria

Wijn uit Vittoria.

Valpolicella

Een prachtige regio vol geschiedenis, cultuur en een aantal van de beste Italiaanse wijnen. Al sinds de tijd van de oude Grieken wordt hier wijn gemaakt. Boek een overnachting bij een van de vele agriturismo’s, geniet van de schoonheid van het platteland en dompel jezelf onder in de overheerlijke wijnen. Daarnaast is een verblijf in Valpolicella de perfecte locatie om de steden Verona, Vicenza, Mantova en Cremonaa rond het Gardameer te verkennen.

italiaanse wijnranken

Prachtige wijnranken in Italië.

Als het gaat om wijn en wijnproeven, is bovenstaande lijst natuurlijk slechts een kleine selectie van de beste plaatsen om te bezoeken in Italië. Omdat elke regio van het land unieke en ongewone wijnvariëteiten produceert, hebben wijnliefhebbers over de hele wereld meer dan genoeg opties om uit te kiezen.

Of je voorkeur nu uit wit of rood, droog of zoet, sprankelend of stil bestaan, de mogelijkheden zijn eindeloos en de ervaring die je mee naar huis neemt onvergetelijk!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer