Dit zijn de 7 beste plekken om je (wereld)reis te beginnen

door Reis om de Wereld
115 views
Italië - Florence Brug Ponte Vecchio en wateren van Arno.

9Waar ter wereld je ook bent; overal kom je Nederlanders tegen. Wij staan er immers om bekend erg reislustig te zijn. Ben jij ook van plan om binnenkort een (wereld)reis te maken?

Dit zal zeker een ervaring worden waar je later met nostalgie op terug zal kijken. Daarbij is het echter van groot belang om goed te beginnen met je avontuur. Daarom hebben we in deze blog de 7 beste plekken voor je uitgelicht om je reis te beginnen. Op deze manier weet je straks zeker dat je een goede start zult beleven.

Amsterdam

In de eerste plaats mag onze hoofdstad Amsterdam natuurlijk niet ontbreken aan de lijst. Amsterdam biedt je alles wat je nodig hebt om een reis goed te beginnen; van gezelligheid, historie en culturele uitstapjes tot talloze leuke restaurants en cafés. Hier kun je zeker een paar dagen vertoeven voordat je doorgaat op reis.

Bovendien is Schiphol vlakbij Amsterdam. Dit vliegveld staat erom bekend dat het een van de best verbonden vliegvelden ter wereld is en je kunt hier gemakkelijk naar andere steden doorreizen. Daardoor is het zeker geen slecht idee om in eigen land aan je reis te beginnen.

Frankfurt

Ten tweede is Frankfurt een perfecte bestemming om aan je avontuur te beginnen. Frankfurt ligt namelijk lekker dichtbij Nederland. Het is een mooie stad om je reis oostwaarts te beginnen. Binnen een paar daagjes heb je alle bezienswaardigheden van deze stad ontdekt.

Vervolgens kun je via het vliegveld in Frankfurt besluiten om door te reizen. Je kunt je auto kwijt bij Frankfurt airport parkeren tot je terugkomt van je reis. Dat is de ideale plek om je vierwieler veilig te stallen terwijl jij de wereld verkent. Frankfurt heeft ook zeer veel bestemmingen wereldwijd, dus kun je alle kanten op. Het gebruik van deze parkeermogelijkheid is er super eenvoudig gaat door de handige Aeroparkservice Frankfurt.

Londen

Verder is ook Londen een populaire plek om je reis te starten. De stad die nooit slaapt laat je de Engelse cultuur proeven en is één van de meest interessante steden ter wereld. Op het gebied van restaurants, musea, theaters, bars, winkels en attracties is er geen gebrek in deze stad.

Verder is het vliegveld van Londen Heathrow een van de belangrijkste luchthavens ter wereld waar je gemakkelijk naartoe kunt reizen. Je kunt Londen Heathrow bereiken met de Thalys, Eurostar en verschillende vliegtuigmaatschappijen. Als kers op de taart kun je vanuit Londen naar veel voormalig Britse koloniën reizen over de wereld, waardoor je zeker interessante bestemmingen tegenkomt.

Bangkok

De eerste plek buiten Europa die je zeker moet bezoeken is Bangkok. Deze bruisende metropool in Thailand heeft alles wat een avonturier nodig heeft, zoals verschillende culturen, unieke natuur en interessante attracties. Daarnaast kun je hier genieten van de Indische keuken en een waaier aan exotische gerechten.

Ook is het vliegveld Suvarnabhumi in Bangkok een van de grootste luchthavens ter wereld. Vanuit dit vliegveld kun je naar andere bestemmingen in de buurt vliegen. Hierdoor ligt heel Azië binnen handbereik. Dit is dus zeker een goede plek om je reis door dit gedeelte van de wereld te beginnen.

Mexico

Wanneer jij graag naar het westelijk halfrond wilt reizen, is Mexico een uitstekende plek om te beginnen. Mexico is een land vol contrasten, met meer dan 30.000 km aan kustlijn, prachtige stranden en steden die zowel modern als traditioneel zijn. Op cultureel gebied heeft Mexico ook veel interessante plaatsen waar jij veel kunt ontdekken.

Verder heeft Mexico het geografische voordeel dat je zowel makkelijk naar Noord- als Zuid-Amerika kunt vliegen. Hierdoor heb je een mooie flexibiliteit aan potentiële bestemmingen waar jij naartoe kunt gaan.

Istanbul

Tot slot is Istanbul de plek waar je jouw reis het beste kunt beginnen. In Istanbul vind je een combinatie van culturele bezienswaardigheden, moderniteit en historische locaties. Je zult zeker verrast worden door de schoonheid van deze stad.

Ook heeft Istanbul een uitstekende luchthaven met veel mogelijkheden om naar andere bestemmingen te vliegen. Hierdoor kun je gemakkelijk reizen naar Europa, Azië en Afrika. Dit is dan ook zeker geen slechte plek om te beginnen.

Al met al is er genoeg keuze als je op zoek bent naar de perfecte plek om jouw wereldreis te beginnen. Van Frankfurt tot Istanbul, van Londen naar Mexico: allemaal staan ze garant voor een unieke ervaring, waardoor je meteen klaar bent voor wat er nog meer op je reispad ligt.

Waar jij ook naartoe gaat, vergeet niet om van iedere bestemming te genieten. Bedenk altijd dat het de kleine dingen in het leven zijn waar we het meest dankbaar voor zijn. Veel reisplezier!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer