Dobberen in de Dode Zee Jordanië

door Reis om de Wereld
785 views

De Dode Zee Jordanië is met ruim vierhonderd meter onder de zeespiegel de laagste plek op aarde. Hoewel de naam suggereert dat er dat er geen leven in de zee is te vinden, valt dat in de praktijk erg mee. Het water bevat meer dan 21 mineralen, waarvan sommige uniek in de wereld zijn. Ideaal om het heilzame water op te zoeken om verlichting te vinden voor huidaandoeningen of puur om te ontspannen.

Al meer dan tweeduizend jaar voor Christus is de Dode Zee Jordanië een geliefde plek was om te kuren. Mensen met lichtere of zwaardere huidproblemen, zoals eczeem en Psoriasis, hebben voordeel bij de helende werking van de mineralen in de Dode Zee. Die hebben namelijk een positief effect op de huid van de mens. Ook de lucht in de regio van de Dode Zee heeft een heilzame werking: met 10% meer zuurstof en 20% meer bromide dan in de Nederlandse lucht. Ook patiënten met lucht- en hartproblemen en reuma worden met succes behandeld in het water van de Dode Zee Jordanië.

Modderen in de Dode Zee Jordanië

Het is echter niet alleen voor mensen met klachten, maar je kunt je er ook prima helemaal opladen, want het water heeft een ontspannende werking. Rond de Dode Zee zijn mooie hotels en luxe resorts te vinden waar je prachtige zwembaden en luxe fitnessfaciliteiten kunt gebruiken. Met zout uit de Dode Zee kun je je gezicht scrubben en een moddermasker op je gezicht heeft een ontspannen effect. Er zijn natuurlijk ook prachtige privé-stranden. Meer lees je op onze landenpagina van Jordanië.

Evason Ma’in Hot springs

Het Evason Ma’in Hot Springs resort ligt op zo een half uur rijden van de Dode Zee, in de woeste bergen, Na een dagje relaxen tref je het beste van de oude en nieuwe wereld aan: in een met kaarsen verlichte Bedoeïenentent slaap je heerlijk, na een verantwoord biologisch diner. Je kunt ook de warmwaterbronnen bezoeken, die duizenden jaren geleden door pelgrims werden bezocht. Deze bronnen liggen diep onder de grond: op 264 meter onder zeeniveau. Dat is ook niet vreemd: het is misschien wel één van de meest adembenemende woestijnoases in de wereld.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer