Douro gebied: wereldberoemde portwijnen

door Reis om de Wereld
252 views

Het Douro gebied in Noord-Portugal is is dé bestemming voor de mensen die op zoek is naar wat anders dan de Zuid-Portugeze stranden van de Algarve of het drukke Lissabon. De echte Portugese manier van leven en de prachtige natuur vind je hier.

De Doura staat garant voor rust en ruimte en is nog niet door massatoerisme verpest. Hier leer je het echte Portugal kennen. Overal in het Noorden van Portugal vind je prachtige authentieke dorpen, middeleeuwse steden en ongerepte natuurparken.

Douro gebied

Het gebied is genoemd naar de rivier Douro, die de grens vormt met de rest van Portugal. De Douro maakt ook deel uit van het UNESCO-Werelderfgoed. Het is een fantastisch gebied voor druiven en natuurlijk wordt hier de wereldberoemde portwijn gemaakt op terrasvormige wijngaarden. Een leuk weetje, het Douro-gebied is het oudste wijngebied ter wereld. De Romeinen introduceerden hier de wijnbouw, maar vooral in de tweede helft van de zeventiende eeuw werd de portwijn wereldwijd, toen de Engelse handelaren de wijn gingen verkopen in andere landen.

Het proces om wijn te maken is uniek. In de Douro gebruiken de boeren inheemse druivenrassen die exclusief in Portugal worden verbouwd. Door het bijzondere klimaat krijgt de portwijn een unieke en bijzonder smaak.

Wat je hier zoal kunt doen? Dat is veel hoor. Zo kun je de kleine stadjes bezoeken, die een heel eigen, unieke sfeer en karakter hebben. Verder landinwaarts, in de bergen achter de rivier, kun je nog meer prachtige dorpen vinden en een overweldigende natuur. In de maanden april tot en met oktober is de beste tijd om te reizen.

[kleo_button title=”Reistips!” href=”” style=”highlight” size=”small” ]

Een kleine maar bijzondere reisorganisatie, Realtours, biedt de mogelijkheid voor een 8-daagse groepsreis in dit unieke gebied, Cultuur en natuur staan centraal.

Je kunt ook zelf een trip boeken en Vliegen naar Lissabon

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer