Drie tips voor het afsluiten van je reisverzekering

door Reis om de Wereld
417 views

Een reisverzekering kan heel belangrijk zijn wanneer je ziek wordt of een ongeluk hebt op vakantie. Waar moet je vooral op letten? Thomas van onlinereisverzekeringafsluiten.nl geeft een paar tips voor het afsluiten van een reisverzekering.

Onlangs was ik in gesprek met een vriend van mij die op reis was gegaan door Europa. We kwamen op een gegeven moment op het onderwerp van verzekeren. Hij gaf aan dat een reisverzekering niet heel noodzakelijk was en dat hij trots was dat hij hier op had bespaard.

Ik vertelde hem toen het verhaal van een familielid die ziek werd op vakantie. Hij kon toen niet meer reizen en moest twee weken langer in het buitenland blijven om uit te zieken. Alle kosten zoals taxikosten naar het ziekenhuis, extra verblijfkosten, extra hotelovernachtingen voor zijn familie en telefoonkosten werden volledig vergoed. Hij was er erg blij mee.

Tip nr 1: Reisverzekering afstemmen op reis

Het is heel belangrijk om je reisverzekering af te stemmen op de reis die je maakt. Wanneer jij bijvoorbeeld op wintersport gaat heb jij een hele andere reisverzekering nodig dan iemand die in Azië gaat backpacken. Bij een wintersport vakantie is het namelijk noodzakelijk dat je een wintersport dekking hebt afgesloten. Wanneer je dit niet doet loop je een groot financieel risico. Je basis zorgverzekering dekt dan namelijk vrijwel niets. De kosten kunnen aardig oplopen wanneer jij je been breekt op de piste. Daarnaast heb je bij deze wintersport verzekeringen ook dekking voor gipsvluchten.

Tip nr 2: Vergelijk elk jaar opnieuw

Het loont net als bij elke verzekering om elk jaar opnieuw te vergelijken. De premies van reisverzekeringen willen per aanbieder nog wel is flink veranderen. De polis kan je soms echt een hoop geld schelen. Een reisverzekering vergelijken kan je eenvoudig doen op verschillende websites zoals Independer of onlinereisverzekeringafsluiten.nl.

Tip nr 3: Verzeker alleen wat je echt nodig hebt

Naast het vergelijken van je polis is het altijd verstandig om eens per jaar je huidige dekking onder de loep te nemen. Het kan namelijk maar net zo zijn dat je bepaalde dekkingen echt niet meer nodig hebt. Voorbeeld hiervan is dat je werelddekking en wintersportdekking hebt op je huidige reisverzekering. Dit jaar ga jij echter niet reizen buiten Europa of op wintersport. Je kan dan eenvoudig deze modules uitschakelen. Dit kan in ieder geval bij de reisverzekering van FBTO en Unive.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer