De top 10 van Duitse kerstmarkten in 2017

door Reis om de Wereld
664 views

Ben jij op zoek naar Duitse kerstmarkten in 2017? Dan ben je hier op het goede adres. We hebben voor jou de 10 leukste en verrassendste Duitse kerstmarkten op een rij gezet.

Duitsland is de plek waar je moet zijn als het gaat om kerstmarkten. Sommige kerstmarkten zijn al meer dan 500 jaar oud en bijna elke stad of dorp in Duitsland organiseert z’n eigen kerstmarkt voorafgaand aan kerst. In 2012 bezochten al meer dan een miljoen Nederlanders een Duitse kerstmarkt, maar in 2017 zal dit getal nog veel hoger zijn.

Duitse kerstmarkten in 2017

Wat zijn nu de mooiste Duitse kerstmarkten in 2017? Dat is een lastige vraag, want er zijn zoveel verrassende kerstmarkten die de moeite waard zijn van het bezoeken. We geven een Top 10 en jij kunt er zelf eentje uitzoeken!

1. Kerstmarkt in Hamburg

kerstmarkt in Hamburg

Alleen al in Hamburg kun je terecht voor wel tien verschillende kerstmarkten. We noemen er eentje en dat is de Ottenser kerstmarkt. Hier kun je terecht voor het gebruikelijke houtsnijwerk, maar er is ook een markt met Scandinavische en Afrikaanse spullen.

Glühwein ontbreekt uiteraard niet en tijdens het Glühwein Happy Hour bij de Glühwurm of Hexenkessel heb je veel voordeel. Op de foto zie je de rijk versierde Mänckebergstrasse in Hamburg.

2. Kerstmarkt in Dresden

Duitse kerstmarkten in 2017

Dresden ligt wat verder weg van Nederland in het Oosten van Duitsland, maar je kunt er makkelijk met het vliegtuig naartoe. De markt van de Kerstmis in Dresden is een van de oudste met een zeer lange geschiedenis, sinds 1434. De kerstmarkt van Dresden staat dus bol van de tradities! Zowel ouderen als kinderen zullen zich hier prima vermaken.

Der Dresdner Christstollen is een brood dat veel wordt gegeten tijdens kerst en is heerlijk!

3. Kerstmarkt in Berlijn

kerstmarkt in Berlijn

De stad met de meeste kerstmarkten is Berlijn. Het kan ook niet anders, want deze wereldstad wordt tijdens kerst door miljoenen mensen bezocht. In totaal zijn er meer dan 80 kerstmarkten in Berlijn, dus het is zeker een bezoekje waard.

Op de foto zie je de markt van Kerstmis in Gendarmenmarkt in Berlijn Mitte. Op de achtergrond staat de majestueuze Duitse Kathedraal (Dom Deutscher) in achtergrond en aan de rechterkant het sfeervolle Konzerthaus.

Deze kerstmarkten zijn de hele dag open en openen hun poorten eind november. En dan kun je weer heerlijk door de straatjes slenteren en genieten van de heerlijke glühwein, kampvuurtjes bij de vele stalletjes en de heerlijke lekkernijen. Er is muziek en je kunt natuurlijk ook een worst van de grill eten of chocolademelk drinken. Teveel om op te noemen.

4. Kerstmarkt in Gengenbach

kerstmarkt in Gengenbach

De kerstmarkt van Gengenbach is wat minder bekende kerstmarkt, maar niet minder leuk. Wil je een wat kleinschaliger kerstmarkt, dan kun je hier prima terecht.

Het is een leuk stadje om een paar dagen te vertoeven, want het heeft leuke bezienswaardigheden, zoals het stadhuis en het museum Haus Löwenberg.

5. Kerstmarkt in Bremen

kerstmarkt in Bremen

Hier zie je een foto van de Weihnachtsmrkt (de markt van Kerstmis) in Bremen bij nacht. Bremen staat bekend als een van de mooiste Duitse kerstmarkten.

Vooral op en rond het Stadhuis van Bremen is het een ware kerstsfeer. Hier staan meer dan 180 kraampjes waar je terecht kunt voor lekkere drankjes en versnaperingen zoals de bekende Duitse bratwurst of lekkere zoete wafels.

6. Kerstmarkt in Aken

Duitse kerstmarkten 2017 kerstmarkt in Aken

De Kerstmismarkt in Aken wordt jaarlijks door vele Nederlandse vakantiegangers bezocht. Het is immers net over de grens en bovendien is Aken een prachtige stad met een imposante kathedraal.

Maar tijdens Kerst tovert een stad met bevolking van 260.000 in Noordrijn-Westfalen zich om tot kersthoofdstad van Duitsland. De traditionele Kerstmarkt van Aken wordt jaarlijks gehouden in het centrum van Aken, waar je de sfeervolle stalletjes vindt. Eten, drinken, kijken en kopen, het kan allemaal. En de Aachenaren zijn heel vriendelijk en zullen je hartelijk ontvangen..

7. Kerstmarkt in Maagdenburg

kerstmarkt in maagdenburg

Maagdenburg is al meer dan 1200 jaar oud en wordt in het Duits Magdeburg genoemd. Je kunt het historische stadhuis met het bekende standbeeld van de ‘Magdeburger Reiter’ bezoeken.

De kerstmarkt wordt in het centrum gehouden, en is zowel voor volwassenen als kinderen heel leuk, want voor iedereen is er een interessant activiteitenprogramma.

In de gewelven van de vesting Mark organiseren ze zowel een moderne adventsmarkt als een historische adventsmarkt.

8. Kerstmarkt in Frankfurt

kerstmarkt in Frankfurt

De allereerste kerstmarkt van Kerstmis werd gehouden in Frankfurt in 1393. En daarmee is het een van de oudste kerstmarkten van Duitsland.

Jaarlijks komen er meer dan drie miljoen bezoekers naar de kerstmarkt in Frankfurt. De kerstmarkt in Frankfurt is ook een van de mooiste en er staan meer dan 250 eet- en drinkkraampjes.

Tijdens kerst worden er oude ambachten nagespeeld en er worden bijvoorbeeld ook blikken speelgoed verkocht. De kerstmarkt is sprookjesachtig verlicht en overdag varen er prachtige oude schepen over de rivier de Main.

9. Kerstmarkt in Wiesbaden

kerstmarkt in Wiesbaden

De Wiesbadener Sternschnuppenmarkt is een van de bekendste kerstmarkten in Wiesbaden. Op het centrale Schlossplatz en de straten rond het kasteel (Hessischer Landtag),het Stadhuis en Marktkirche statt kun je urenlang heerlijk slenteren door de sfeervolle straatjes die prachtig zijn verlicht.

Deze kerstmarkt is geen traditionele markt met houten kraampjes, maar een soort van mecano kerstmarkt en dat maakt  deze markt heel bijzonder en origineel.

Andere hoogtepunten zijn een uitgebreid programma op een speciaal podium in het centrum, een kerststal met levensgrote figuren, de 900 vierkant meter grote ijsbaan voor het theater en het kindertreintje dat door de stad rijdt.

10. Kerstmarkt in Keulen

kerstmarkt in keulen

Last nut not least, de kerstmarkt in Keulen, eentje die bij Nederlanders erg populair is.

Op de foto zie je van de zeven afzonderlijke markten die allemaal in het stadscentrum plaatsvinden.

Kortom, er is genoeg keuze in de Duitse kerstmarkten in 2017. De kerstmarkten zijn al vanaf eind november t/m kerst open, vaak dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00. Op zaterdag en zondag van 10.00 tot 22.00.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer