Eco vakantie met TripAdvisor

door Reis om de Wereld
190 views

Op zoek naar een eco vakantie naar een leuke bestemming? TripAdvisor® en de Rainforest Alliance gaan samen het GreenLeaders® programma uitbreiden in Midden- en Zuid-Amerika en het Caribische gebied. Het zorgt ervoor dat reizigers over de hele wereld een eco-vriendelijke vakantie kunnen boeken.

In ons land wordt het programma ook wel het EcoLeaders genoemd. Het verstrekt aan de reizigers een lijst hotels en B&B’s die als milieuvriendelijk te boek staan, van basic tot zeer luxe. Je moet dan denken aan het recyclen van materialen, biologische etenswaren en de mogelijkheid van elektrische auto’s.

Eco vakantie

Het eco vakantie programma is in 2014 is het programma gelanceerd in meer dan 20 markten, waaronder in Ierland, Duitsland, Italië, Spanje en Nieuw-Zeeland. Zo’n 7.500 accommodaties hebben inmiddels de GreenLeaders-status binnen. Vicepresident duurzaam toerisme van de Rainforest Alliance, Ronald Sanabria, hoopt hotels en lodges te stimuleren om meer te doen om ecologische voetafdruk te verkleinen. “” TripAdvisor is de grootste reiswebsite in de wereld. Deze samenwerken is een mooie mogelijkheid om bij te dragen aan duurzaam toerisme, en om het werk te tonen van Rainforest Alliance gecertificeerde toerismebedrijven.”

Ook Tripadvisor is blij met de samenwerking. Jenny Rushmore, directeur duurzaam reizen. “Het blijft ons niet onopgemerkt dat het milieu voor reizigers een belangrijke rol speelt.  Zij zoeken steeds vaker milieuvriendelijke accommodaties. Rainforest Alliance zorgt voor duurzame ontwikkeling en het behouden van onze regenwouden en bossen, daar werken we graag mee samen. Doel is dat de toeristische sector nog een beetje duurzamer gaan worden.” De Rainforest Alliance onderhoudt het certificeringprogramma voor duurzaam toerisme met het groene kikkertje, dat door de internationale Global Sustainable Tourism Council (GSTC) erkent is. Toeristische bedrijven worden gecontroleerd op milieu-, sociaal en economisch gebied. Deze criteria worden gezien als de minimumeisen waar je aan moet voldoen als toeristisch bedrijf.

GreenLeaders

Toeristische ondernemingen die al een certificaat hebben van de Rainforest Alliance, krijgen in de toekomst ook de GreenLeader-status voor hun eco vakanties. Ze hoeven dit niet te vragen bij reisorganisatie TripAdvisor. Reizigers die op eco vakantie willen, kunnen meer lezen over het GreenLeaders programma van TripAdvisor op Greenleaders.​

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer