Een nacht naar een hotel? Neem het volgende mee

door Reis om de Wereld
857 views
vuurtoren van Ameland

Soms is het noodzakelijk dat je voor een nachtje verblijft in een hotel. Misschien heb je de neiging om bijna niks mee te nemen, omdat je er toch maar voor een nacht zit.

Aan de andere kant heb je wellicht de neiging om juist van alles mee te nemen, en gebruik je hier uiteindelijk bijna niks van. Er zijn een aantal dingen die je sowieso nodig hebt, en een aantal dingen die je eigenlijk nooit mee hoeft te nemen. Wil je zo min mogelijk meenemen maar toch goed voorbereid zijn? Lees snel verder!

Badkamer spullen

Voor de badkamer heb je eigenlijk gewoon al je dagelijkse spulletjes nodig. Denk aan je tandenborstel en tandpasta, gezichtsreiniger, deodorant, etc. Heb je geen zin om te slepen met dingen als douchegel en zeep? Gelukkig legt een hotel deze negen van de tien keer al voor je klaar, en kun je deze gerust gebruiken.

Dit geldt ook voor handdoeken en eventueel een badjas en slippers. Slippers zijn erg handig, want deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld onder de douche te dragen voor de hygiëne. Ook in de gangen kun je deze slippers dragen, als je bijvoorbeeld snel even ergens naartoe moet lopen. Je kan voor de zekerheid eigen slippers meenemen, voor het geval dat je deze niet blijkt te hebben bij het hotel waar jij verblijft. Maar de meeste hotels Ameland bieden dit je wel aan.

strand ameland

Kleding

Wees nou eerlijk, als je ergens een nacht gaat slapen heb je geen tas vol kleding nodig. Eigenlijk heb je alleen slaapkleding en een schoon setje kleding nodig. Vaak doe je zelfs dezelfde broek aan de volgende dag, dus hoef je die eigenlijk al niet mee te nemen. Dat scheelt weer ruimte en gewicht in je tas!

Overige spullen

Wat ga je precies doen als je op de hotelkamer bent? Waarschijnlijk niet veel. Een telefoonlader is handig, maar wat heb je verder nodig? Meestal heb je een televisie op de kamer en kun je je hier prima mee vermaken. Tenslotte ben je vaak alleen maar op de kamer om te slapen en ga je in de ochtend weer weg.

Je eet ‘s avonds bij restaurant Ameland en in de ochtend pak je een ontbijtje van het hotel. Naast de spullen die je nodig hebt om je klaar te maken, heb je verder dus eigenlijk niet echt wat nodig. Kom je bijvoorbeeld van werk? Dan heb je meestal de benodigdheden voor werk al ingepakt in je tas en kun je dit gewoon de volgende dag ook weer meenemen.

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer