Een vakantie naar Cyprus: wat moet u bezoeken?!

door Reis om de Wereld
594 views
Cyprus Machairas klooster in dhe Troodos gebergte

Het populaire vakantie eiland Cyprus, gelegen op zo’n 70 kilometer ten zuiden van Turkije, wordt vaak tot Europa gerekend maar behoort echter tot het Aziatische werelddeel.

Toch behoort Cyprus tot de Europese Unie en dit maakt vliegen naar het eiland een stuk makkelijker; u hoeft niet aan een eventuele visum te denken. Met de opkomende hoofdstad Nicosia, het historische Limassol en badplaats Paphos heeft Cyprus enkele leuke trekpleisters.

Vakantie naar Cyprus

Met een vakantie Cyprus kunt u vrijwel het hele jaar rekenen op stralend weer. Een van de grootste trekpleisters van het eiland is de archeologische opgraving Choirokoitia, welke is opgenomen in het Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Een ander must-see tijdens uw vakantie op Cyprus, is het Troödosgebergte met de berg Olympus. Zowel in de winter, als skigebied, als in de zomer is dit een ware attractie! Als u op de gebergte bent moet u ook zeker een bezoekje brengen aan het Kykkosklooster en een van de Byzantijnse kerken.

Paphos

Liever een zon, zee en strand vakantie naar Cyprus? Boek uw reis naar naar het bijzondere en idyllische Paphos! Naast dat u op de bekendste badplaats van het eiland heerlijk kunt vertoeven aan hagelwitte stranden, kunt u tijdens uw verblijf in Paphos ook genieten van vele terrasjes en de knusse en locale restaurants. In het toeristische, pittoreske Kato Pathos kunt u ’s avonds een heerlijk biertje, wijntje of een lekkere cocktail drinken en kennis maken met het bruisende nachtleven.

Limasol

Een ander leuk uitstapje voor een vakantie naar Cyprus die je kunt ondernemen is een reis van Paphos naar Limasol (of andersom) en onderweg een bezoekje te brengen aan de Rots van Aphrodite. Eenmaal in Limasol mag een trip naar Limasol Bay niet ontbreken; duiken en waterskiën of de hele dag zonnen en ’s avonds uitgaan tussen de Cyprioten en toeristen doet u hier als geen ander!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer