Een vliegvakantie goed voorbereiden doet u met deze tips

door Reis om de Wereld
554 views

Zeker in het hoogseizoen kan een vliegvakantie best hectisch zijn. Het is vaak druk op en rondom de luchthavens, en veel van uw tijd zal u wachtend doorbrengen.

Of dit nou in de wachtrij is voor de douane of check-in, of omdat u een parkeerplaats op probeert te komen. Dit allemaal maakt dat een vliegvakantie wellicht meer druk met zich mee brengt.

Om het u en de mensen om je heen makkelijker te maken, hebben wij diverse tips voor je op een rijtje gezet. Hiermee bent u gegarandeerd dat u goed voorbereid op weg kan naar uw vliegvakantie.

Tip 1: Pak uw koffer geruime tijd voor vertrek in aan de hand van een paklijst

We raden u allereerst aan om uw koffer op tijd in te pakken. Het is handig door een aantal dagen voorafgaand aan uw reis alvast uw koffer tevoorschijn te halen. Zo kan u gedurende de week alvast wat spullen in de koffer leggen, waarvan u denkt dat deze goed te pas komen.

Daarnaast, bestaan er veel verschillende paklijsten voor vliegvakanties. U kunt deze eenvoudig opzoeken op het internet. Op deze lijsten staan alle spullen die u nodig heeft voor uw vakantie. U kunt uw koffer inpakken aan de hand van deze lijst, of de lijst doorlopen om te controleren dat u niets vergeten bent.

Tip 2: Reserveer vooraf uw parkeerplaats nabij de airport

Via ParkCare kan u eenvoudig en snel vooraf, online uw parkeerplaats reserveren nabij de luchthaven vanaf waar u vertrekt. U bent hierdoor gegarandeerd van een parkeerplek, waardoor u geen tijd verspilt aan het zoeken naar een beschikbare parking.

Op de website van ParkCare vult u simpelweg de data in waarop u wilt parkeren, waarna u een overzicht krijgt van beschikbare parkeeraanbieders. Hier kan u bijvoorbeeld eenvoudig alle diverse parkeerplaatsen en parkeerprijzen Keulen Airport vergelijken.

Bent u echter van plan om vanaf een andere luchthaven te vliegen? Ook dat is geen probleem. U kunt op de website van ParkCare terecht voor diverse internationale airports, in zowel Nederland, Duitsland en België. Dus, ook kort of lang parkeren Zaventem regelt u eenvoudig en vlot op deze website. Wat daarnaast ook nog eens mooi is meegenomen, is dat u tegen de laagste prijsgarantie boekt. U bespaart dus niet alleen moeite en tijd, maar ook geld!

Tip 3: Vertrek op tijd naar de luchthaven, vooral in het hoogseizoen

Als allerlaatste tip is het raadzaam om op tijd richting de luchthaven te vertrekken. Voor veel airports geldt dat u geadviseerd wordt om ongeveer 2 uur voor vertrek van uw vlucht aanwezig te zijn op het vliegveld. In het hoogseizoen is het slim om 2,5 tot 3 uur aan te houden als tij dom aanwezig te zijn.

Hierdoor hoeft u zich niet te haasten bij de security en check-in. Voor vertrek controleren of werkzaamheden aanwezig zijn op uw route kan ook handig zijn. Zo bent u ten alle tijden goed voorbereid en kan er niets meer mis gaan met uw reis.

Aan de hand van bovenstaande drie tips weten wij zeker dat u goed voorbereid gaat op uw vliegvakantie. Door deze tips aan te houden, zorgt u ervoor dat gestress verleden tijd is!

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer