Eerste hulp bij vluchtproblemen

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 45 views

Je ontkomt er niet aan als je veel reist, vervelende vluchten. Zo’n vlucht waarbij niets gaat zoals het moet. 

Je trein heeft vertraging, de rij voor de security is te lang en je schouders vinden je backpack te zwaar. Nadat je eindelijk verlost bent van dat extra gewicht zoek je een plekje om te wachten tot je je vliegtuig in kan.

Het wachten kan beginnen. En dat kan wel eens lang gaan duren.. je vlucht heeft vertraging. Het begint met een half uurtje, maar de vertraging loopt al snel op. Zo ga je je overstap nog missen!

Herken je deze situatie? Wist je dan ook dat je recht hebt op een vergoeding? Vanaf twee uur vertraging is de luchtvaartmaatschappij verplicht om je iets te eten en te drinken aan te bieden. Vanaf drie uur vertraging heb je ook recht op een financiële compensatie. Deze kan zelfs oplopen tot €600,- per persoon! Wil je weten wanneer je waar recht op hebt? Check het hier!

Compensatie bij vertraging

Je hebt recht op een vergoeding bij meer dan drie uur vertraging, maar ook bij annulering van een vlucht of instapweigering. Ook als je je overstap mist door een vertraging van je voorgaande vlucht kun je recht hebben op compensatie.  Als je kiest voor de optie Claim&GO heb je zelfs binnen een week het geld op je rekening staan.
Calimingo neemt je claim en het volledige risico over. Zo kun je nog op je vakantie genieten van je zakcentje, en je bent direct van al het gedoe af.

Aanspraak maken

Je kunt tot twee jaar terug aanspraak maken op je vergoeding. Dus is je reis dit jaar soepel verlopen, maar heb je eerder wel problemen gehad? Dan kun je dus nog steeds geld terug krijgen!

En extra leuk, als je voor 30 september je claim indient bij Claimingo, maak je ook nog kans op een stedentrip naar Rome!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer