Ga je op een lange reis? Vergeet deze spullen dan zeker niet mee te nemen!

door Reis om de Wereld
138 views

Het is bijna zo ver. Maanden of misschien zelfs wel jaren heb je naar dit moment toegeleefd. Hét moment dat je eindelijk gehoor geeft aan jouw reiskriebels.

Er lekker op uit, genieten van al het moois wat onze wereld te bieden heeft. Gedurende een lange tijd alles achter je laten en cultuur snuiven. Jezelf verder ontwikkelen op basis van de inzichten die je tijdens deze reis opdoet. Echt iets om naar uit te kijken. Maar het vraagt uiteraard wel de nodige voorbereidingen én dan levert dikwijls stress op. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken wanneer je een lange reis gaat maken.

Leg de juiste basis aan

Wanneer je een lange reis gaat maken, is het verstandig om vroegtijdig te beginnen met het maken van een inpaklijst. Grote kans dat je al eens eerder gereisd hebt, dus wel ongeveer weet wat je moet meenemen. De basis is voor bijna iedere reis hetzelfde, dus begin hier in elk geval al mee. Totaal inspiratieloos? Dan zetten we deze basis voor jou nog een keer op een rijtje:

  • Een backpack van minimaal 40 liter. Hier past genoeg in voor de meest essentiële spullen. Bovendien mag je deze ook meenemen in de handbagage. Wel zo prettig wanneer je verschillende vliegreizen gaat maken.
  • Voldoende verzorgingsproducten. Wees je ervan bewust dat je zeker niet alle verzorgingsproducten overal kunt kopen. En dit terwijl je lichaam het zwaar te verduren krijgt onder sommige omstandigheden. Met name het haar verdient dan ook wel wat extra aandacht. Investeer daarom voldoende om wat extra goede haarproducten aan te schaffen en mee te nemen. Kérastase is een prima keuze indien je je haar gezond wilt houden gedurende meerdere vliegreizen en verschillende weersomstandigheden. Neem je verzorgingsproducten mee tijdens het vliegen? Giet ze dan over in kleinere flacons. Groter mag je niet meenemen in het vliegtuig.
  • Slot voor op de koffers of de backpack
  • Reisdocumenten en (vaccinatie)paspoort
  • Noodnummers
  • Verzekeringspasjes

Welke kleding neem je mee?

Dan komt één van de moeilijkste onderdelen van het inpakken voor een langere reis. Zeker wanneer je verschillende landen bezoekt. Hierbij kunnen de weersomstandigheden immers sterk uiteenlopen. Wat pak je in als het de ene dag heel warm is en de andere dag ijskoud?

Het is belangrijk om tijdens een langere reis meerdere plekken op te zoeken waar je de kleding kunt wassen. In dat geval hoef je maar voor maximaal tien dagen kleding mee te nemen. Probeer hierbij zoveel mogelijk met laagjes te werken. Dus enkele T-shirts, vesten, enzovoorts. Op warmere plekken hoef je dan enkel één laagje aan en de andere dag kun je dit setje weer combineren met een vestje. Zorg er ook altijd voor dat je iets van zwemkleding meeneemt en in een goede jas investeert.

Bekijk voordat je op reis gaat ook de weersverwachtingen van de gebieden die je gaat bezoeken. Zo kun je alvast een inschatting maken welke kleding nodig gaan zijn. Bedenk ook dat de meeste kledingstukken ook ter plekke nog aangeschaft kunnen worden. Panikeer dus zeker niet wanneer je iets vergeet!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer