Geld besparen: Vijf bespaartips voor jouw vakantie!

door Reis om de Wereld
266 views
Aruba prachtige stranden palm beach

Alles wordt duurder. Benieuwd hoe je tijdens de inflatie kunt besparen op jouw vakantiekosten? Wij zetten vijf bespaartips op een rij.

Zoals je waarschijnlijk weet, kunnen de kosten tijdens een vakantie hoog oplopen. Om je te helpen met het besparen op je vakantiekosten hebben wij enkele bespaartips op een rij gezet. Daarmee kun je gegarandeerd besparen op jouw vakantie uitgaven! En wie wil dat nou niet in een periode van inflatie?

Boek buiten het hoogseizoen

Als je niet gebonden bent aan de vakanties, dan is het verstandig om jouw vakantie buiten het hoogseizoen om te boeken. De prijzen zijn in het laagseizoen namelijk een stuk voordeliger.

In het hoogseizoen (tijdens de vakantie) is de vraag naar vluchten hoog. Als de vraag hoog is, dan gaat ook de prijs omhoog. Het is dus raadzaam om jouw vakantie buiten het hoogseizoen te boeken.

Geniet van laste minute deals of vroegboekkortingen

Als je redelijk flexibel bent, dan kun je profiteren van last minute deals. Dit zijn hoge kortingen die op het laatste moment worden aangeboden. Het nadeel is dat je dan weinig keuze hebt. Heb je bepaalde wensen of ben je niet flexibel vanwege kinderen of werk? Dan is het verstandig om jouw vakantie ruim van tevoren te boeken. Je kunt dan juist profiteren van de vroegboekkortingen.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets

Als je opzoek gaat naar een vliegticket, dan kun je gebruikmaken van een vergelijkingswebsite, zoals Skyscanner. Door gebruik te maken van dergelijke websites kun je snel en eenvoudig de voordeligste vliegtickets vinden.

Je kunt de filters gebruiken als je specifieke wensen hebt. Soms is vliegen van een alternatieve luchthaven voordeliger. Het is daarom aan te raden om niet op één luchthaven te filteren.

Vergelijk parkeerplekken bij de luchthaven

Kom je met de auto naar de luchthaven? Net zoals het vergelijken van vliegtickets is het verstandig om vooraf de verschillende parkeermogelijkheden met elkaar te vergelijken. De parkeertarieven zijn erg verschillend per luchthaven. Over het algemeen is parkeren bij Eindhoven Airport een stuk voordeliger, dan bij Schiphol.

Door gebruik te maken van een vergelijkingswebsite, zoals GoedkoopParkeren, kun je voordelig parkeren nabij de luchthaven. Het vergelijken in combinatie met vooraf reserveren, zorgt ervoor dat je extra goedkoop kunt parkeren. Je bespaart niet alleen geld, maar ook een zoektocht op de dag zelf!

Vermijd toeristische plekken en leef als de lokale bevolking

Ook tijdens jouw vakantie kun je geld besparen. De meeste toeristen gaan naar de populaire en toeristische attracties. Dit zijn echter ook de duurdere plekken. Probeer te leven als de lokale bevolking en vermijd de toeristische plekken. Eet bijvoorbeeld in de straatjes achter de meest populaire straten, gebruik het openbaar vervoer in plaats van de taxi en ontmoet lokale mensen.

Eén manier om lokale mensen te ontmoeten, is door een appartement of kamer te boeken via Airbnb. Via Airbnb kun je privé-accommodaties in verschillende landen boeken. Als je geluk hebt, kun je via jouw gastheer of gastvrouw ook nog insider tips krijgen!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer