Geld verdienen met reizen? Zo doe je dat!

door Reis om de Wereld
569 views

Je zit op de bank naar een reisprogramma te kijken en denkt: “Dat wil ik ook!” De hele wereld rondreizen, interessante steden bezoeken, ongerepte natuurgebieden doorkruisen…

Even geen verplichtingen en even niet hoeven denken aan studie of werk. Helaas, je bankrekening is vrijwel leeg dus het blijft een droom.

Maar wat als je van je droom werkelijkheid kunt maken? Als de wereld rondreizen je (bijna) niets kost. Of beter: als je er zelfs aan verdient. Het kan. Sommige mensen verdienen tijdens hun reizen geld met bijvoorbeeld bloggen.

Bloggen op reis

Reisblogs zijn populair. Als je hiermee je droomreis wilt betalen, ben je niet de enige. Het is veel werk om een blog te beginnen en niet eenvoudig om er geld mee te verdienen. Toch lukt het sommige globetrotters. Tip: plaats veel én vaak originele, relevante en boeiende verhalen die lekker lezen.

Vergeet niet mooie en bijzondere foto’s en video’s erbij te zetten, die maken je blog echt af. Over mooie foto’s gesproken: kun je een beetje fotograferen? En heb je een goede camera of kun je er eentje lenen? Foto’s uploaden en verkopen kan overal ter wereld. Genoeg mensen komen op deze manier aan geld om hun droomreis te betalen.

Je avonturen online

Het is zover. Je bent op reis en maakt van alles mee. Geweldige avonturen, maar ook minder leuke dingen. Veel wereldreizigers lopen voedselvergiftiging op, andere missen hun familie en vrienden erg of worden bestolen. Niet iedereen die je tegenkomt heeft goede bedoelingen.

Genoeg te melden dus, maar hoe ga je al die belevenissen bijhouden? Je kunt je blog op een gratis platform zetten, zoals Reislogger, Gaatverweg.nl en Reismee.nl. Wil je het allemaal wat professioneler aanpakken? Dan kun je met bijvoorbeeld WordPress een goede blog met je eigen domeinnaam maken. En dan: schrijven maar!

Inkomsten

Om je reis te betalen, moet je natuurlijk wel wat gaan verdienen met je blog. Dat kan bijvoorbeeld met advertenties. Ook kun je affiliate linkjes plaatsen. Je schrijft dan iets over een product of dienst en linkt naar websites.

Op een reisblog kun je bijvoorbeeld vertellen over dat fijne hotel waar je sliep of over die wandelschoenen die je voeten al wekenlang droog en blarenvrij houden. Je kunt ook proberen om spullen en hotelovernachtingen te laten sponsoren. Je verdient er niets mee, maar het bespaart je wel veel geld.

Een persoonlijke lening kan ook

Ben je niet zo’n schrijver of zie je het niet zo zitten om op die manier geld te verdienen? Gelukkig kun je ook lekker rondreizen als je niet heel veel euro’s op de bank hebt staan. Wat dacht je van een persoonlijke lening?

Een reisblog bijhouden is altijd leuk voor het thuisfront en wie weet verdien je er ook nog wat aan. Maar het hoeft niet en dat is een relaxed idee als je graag snel die fantastische reis wilt gaan maken. Met een persoonlijke lening in je zak kun je meteen je ticket boeken en je spullen pakken. Waar wacht je nog op?

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer