Goed voor je portemonnee: zo bespaar je geld tijdens een lange reis

door Reis om de Wereld
521 views

Er zijn veel manieren waarop je kunt besparen. Je kunt bijvoorbeeld goedkoper boodschappen doen of minder dure kleding aanschaffen. Ook bij het besparen op andere zaken is het goed om een aantal zaken in overweging te nemen. Hoe bespaar je bijvoorbeeld op een reis? In dit artikel vind je een aantal handige tips.

Tip 1: Reis in het laagseizoen

De meeste mensen houden ervan om in het laagseizoen te reizen. Tegenwoordig zelfs reisorganisaties die zich hierop focussen. Het is goedkoper en minder druk. Je zult merken dat je veel minder geld kwijt bent als je buiten het hoogseizoen het vliegtuig pakt. Veel plaatsen worden duurder in het hoogseizoen, met name tijdens de zomermaanden en als de feestdagen zich aandienen. Reis buiten deze periode voor lagere tickets, goedkopere hotelkamers en scherp geprijsde excursies. Vergelijk maar eens de prijzen voor een vliegticket in het hoog- en laagseizoen. De verschillen zijn aanzienlijk. Een reis twee weken eerder of later plannen kan al honderden euro’s schelen. Want mensen houden nu eenmaal van mooie aanbiedingen, of het nu gaat om tickets of iets heel anders. Niet voor niets is het nemen van een proefabonnement, bijvoorbeeld bij een vergelijkingssite zoals proefabonnementkrant.com, populair.

Tip 2: Verblijf in hostels in plaats van hotels

Waarom zou je in een duur hotel verblijven in plaats van in een hostel? Op veel plekken in de wereld bieden hostels een comfortabele slaapplek. Het is weliswaar niet de meest luxe accommodatie, maar zolang het schoon en netjes is zien wij er geen probleem in. Lees altijd recensies van eerdere gasten om een goed beeld te krijgen van de accommodatie. Maak een keuze op basis van prijs-kwaliteit.

Tip 3: Eet niet elke dag in een restaurant

Het maken van een lange reis, zoals een roadtrip door Europa, is een fantastische ervaring. Je maakt veel mee en ziet onderweg mooie bezienswaardigheden. Maar zo’n reis brengt natuurlijk wel de nodige kosten met zich mee. Gelukkig zijn er een aantal handige manieren om geld te besparen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je eetgewoontes tijdens het reizen. Hoe leuk het ook is, we raden af om elke dag in een restaurant te eten. Wie langer reist dan drie of vier dagen merkt al snel hoe duur het eten in restaurants is. Je betaalt niet alleen de maaltijden zelf, maar ook belasting en fooi.

Tip 4: Maak je eigen maaltijden met lokale ingrediënten

Wie kosten wil besparen tijdens een verre reis kan beter zelf boodschappen doen en een heerlijke maaltijd bereiden. Dat hoeven echt geen uitgebreide en ingewikkelde gerechten te zijn. Bovendien maak je op deze manier ook nog eens kennis met lokale ingrediënten en gerechten. Veel leuker!

Tip 5: Koop zo min mogelijk drankjes in restaurants

Sommige mensen zijn dol op besparen. Ze kiezen voor proefabonnementen op tijdschriften en kranten, maken van goedkoop boodschappen doen een sport én besparen op eten en drinken. Dit laatste kun je ook prima doen tijdens een lange reis. In sommige delen van de wereld zijn drankjes erg duur. De kosten van alcohol verschillen per land, maar meestal ben je flink wat geld kwijt zonder dat je er erg in hebt. Natuurlijk is één drankje nemen niet erg. Maar besef dat je een bier, wijn of alcohol echt niet nodig hebt om te genieten van je reis.

Tip 6: Koop producten in de lokale supermarkt

Wil je toch ergens op proosten, het liefst met een hapje of drankje erbij? Maak dan gebruik van een lokale supermarkt, want dat is een stuk goedkoper dan een restaurant. Of kijk eens naar je hostel. Vaak heeft een hostel een gemeenschappelijke ruimte waar je bijvoorbeeld een fles wijn of een six-pack bier mag meenemen (mits de regels dat toelaten). Op die manier kun je alsnog proosten op een fijne reis!

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer