Omio app: alle vervoersmiddelen in 1 zoekopdracht

door Reis om de Wereld
Gepubliceerd: Laatst ververst op 57 views

‘Reizen met de trein, bus en het vliegtuig in een zoekopdracht.’ Het is de openingszin van de app van Omio. Dat is handig, want je hoeft nu niet meer meerdere apps op je smartphone te openen. Laten we deze app eens aan een test onderwerpen met een reisje naar Potsdam, Duitsland.

Het aanbod van vergelijkings apps is enorm. Alleen al om naar een voordelig vliegticket te zoeken zijn er vele aanbieders waar je uit kunt kiezen. Maar er zijn maar weinig apps die ook andere vervoersmiddelen, zoals bus en trein meenemen in het plannen of vergelijken van je reis naar je vakantiebestemming.

De Omio app – de opvolger van GoEurope – heeft een gratis app voor zowel Android als iOS waarmee je met één druk op de knop de beste opties krijgt voor het reizen met de trein, bus en het vliegtuig.

Alle vervoerders

Reizigers kunnen zo de reistijd en prijs van meer dan 160 bus-, trein-, en vliegmaatschappijen wereldwijd vergelijken. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 500 treinstations, busstations en vliegvelden in opgenomen. In Europa kun je 32,959 unieke bestemmingen bereiken. Vrijwel alle vervoerders doen mee, van de NS tot KLM, en internationaal van Deutsche Bahn tot Eurolines.

De test…

Laten we de app eens nader bekijken. Je kunt een account aanmaken maar ook zonder je aan te melden al even een kijkje nemen.

Ik wil een reisje boeken naar Potsdam, een historische stad in de buurt van Berlijn, Duitsland.

Potsdam is een prachtige stad op ongeveer dertig kilometer afstand van Berlijn. Het is een historisch stadje waar je prachtige om zijn paleizen, tuinen en bovendien ook nog een Hollandse wijk kunt bezoeken. Er wonen 150.000 inwoners en het heeft een eigen universiteit.

Sinds 1990 zijn er heel van deze paleizen en monumenten geregistreerd op de lijst van Unesco’s werelderfgoederen.

Potsdam heeft ook veel schade gehad door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar veel gebouwen, waaronder het tegenwoordige Stadschloss is geheel opnieuw gebouwd.

Terug naar de app…

Ik krijg direct de aanbiedingen te zien als ik Leiden – Potsdam intik:

omio app

Het lijkt me leuk om met de trein te gaan naar Potsdam. Ik ben een grote treinliefhebber en mag graag het landschap aan me voorbij zien gaan. Voor 40 euro kan ik met Deutsche Bahn op het station van Potsdam arriveren.

Omio app online boeken

Je kunt de reis vervolgens ook meteen online boeken via je smartphone. Je vult alle gegevens in (als je een account hebt, hoef dat niet meer gedaan worden), daarna betaal je en is je reis geboekt.

De Omio-app kan gedownload worden in de app store voor zowel Android en iOS telefoons:

IOS appstore of Google playstore

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer