Gratis evenementen in Bretagne deze zomer

door Reis om de Wereld
568 views

Op vakantie genieten van traditionele feesten, kunst en muziek zonder direct al je vakantiegeld te besteden? In Bretagne zijn er tal van evenementen die niets kosten. Deze festivals in Bretagne zijn deze zomer gratis te bezoeken!

In de middeleeuwse stad Vannes wanen bezoekers zich op 13 en 14 juli even in de “Belle Epoque” tijdens de Historische Feesten. Kinderen en ouders kunnen zich overdag vergapen aan de optochten in traditionele kostuums, straattheater en muziek. ’s Avonds is er vuurwerk en wordt er een groot bal gehouden.
Voor een kennismaking met de Bretonse cultuur is het festival Les Filets Bleus een aanrader.

Les Filets Bleus

Les Filets Bleus.

Van 15 t/m 20 augustus vieren de Bretons in Concarneau dit “Feest van de Blauwe Netten”. Ooit begonnen om steun te betuigen aan de verarmde sardinevissers, groeide het uit tot een groot feest en bijzondere Bretonse traditie. In de straten lopen Bretonse mannen en vrouwen in traditionele klederdracht op de klanken van de doedelzak. Overdag zijn er allerlei activiteiten, zoals optochten, Bretonse spelen, lessen in de Bretonse dans en culinaire demonstraties. ’s Avonds zijn er concerten en optredens. Traditie in een modern jasje!

Fotofestival La Gacilly

Fotofestival La Gacilly – © Emmanuel Berthier

Kunst op onverwachte plekken

Jaarlijks vindt in het dorpje La Gacilly het grootste openluchtfotofestival van Frankrijk plaats. Tot 30 september worden in dit charmante dorpje foto’s tentoongesteld in het thema “I Love Africa”. Een route door het dorpje is uitgestippeld, waarbij direct de schoonheid van La Gacilly, bakermat van het merk Yves Rocher, wordt ontdekt.

Tombees de la nuit

Tombees de la nuit – © Caroline Ablain

De hoofdstad Rennes wordt van 5 t/m 9 juli omgetoverd tot één groot straattheater tijdens Les Tombées de la Nuit. Op onverwachte plekken in de stad vinden ontmoetingen plaats tussen bezoekers en kunstenaars. Denk aan een popgroep in het Operagebouw, een spookachtige kermis op een schoolplein of een toneelstuk op het dak van een gebouw.

Art dans les Chapelles

Art dans les Chapelles – © Laurent Grivet

In de zomermaanden vindt in de omgeving van Pontivy een andere unieke ontmoeting plaats, namelijk die van hedendaagse kunst met religieus erfgoed. Tijdens Art dans les Chapelles krijgen kunstenaars in een twintigtal kapelletjes de gelegenheid moderne kunstwerken te ontwerpen, geïnspireerd op deze godsdienstige gebouwen. Via de speciale fietsroute is het niet alleen genieten van de cultuur, maar ook van de omliggende natuur.

Jazz en Ville Vannes

Jazz en Ville – © Airelle Besson by Lucille Reyboz

Swingen in Vannes

Van 23 t/m 30 juli swingt de stad Vannes tijdens het festival Jazz en Ville, dat in 2016 werd opgericht. Bekende bluesartiesten en grote namen uit de jazzwereld nemen samen met jonge talenten de vestingmuren van de middeleeuwse stad over om het publiek te laten swingen op de geluiden van trompet, percussie en klarinet.

Bron: Toerisme Bretagne

 

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer