Handboek voor wereldburgers

door Reis om de Wereld
527 views

In de pikorde van een avontuurlijke reiziger staat de toerist die alleen maar bij het zwembad ligt onderaan de lijst en de avonturier die solo maandenlang oceanen of bergpassen bedwingt bovenaan.

Of toch niet? Is er nog een speciale buitencategorie? Als vrijheid het belangrijkste criterium is misschien wel: die van wereldburger!

Esther Jacobs is een bevlogen vrouw die eerder haar sporen verdiende in de charitatieve sector en reist al haar hele leven. Ze woont op meerdere plaatsen in de wereld, omdat de gemeente die haar eerst een ridderorde opspeldde, daarna vond dat ze wel iets teveel van haar vrijheid geniet en zodoende te weinig in haar eigen huis woont. En haar vervolgens op straat zette. Jacobs zag kansen en greep die aan, ze werd wereldburger.

Handboek voor Wereldburgers

In dit boek beschrijft ze hoe ze tot deze stap is gekomen en vooral ook welke bureaucratische drempels ze daarvoor moest nemen. Ze doet dit uitvoerig met de correspondentie van instanties aan toe, maar geeft ook tips hoe je het zelf kunt doen.

Ze bleek een pionier voor velen, welke wereldreiziger durft het aan en volgt in haar bevrijdende voetstappen?

Meer lezen over Esther Jacobs? Lees het Handboek voor wereldburgers, Esther Jacobs. ISBN 9789065234322

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer