Reis om de Wereld
Voeding voor reizigers

Handige reisgadgets om veilig de wereld mee over te reizen

192

Het is fantastisch om de wereld te verkennen. Je leert andere culturen kennen en komt veel andere mensen tegen. Maak bijvoorbeeld kennis met de Zuid-Amerikaanse gastvrijheid en tango tijdens een van de vele Argentinië reizen waar je tegenwoordig uit kunt kiezen.

Tegenwoordig reis je al binnen een paar uur naar een ander continent. Eenmaal op de plaats van bestemming wil je zo veilig mogelijk reizen. Vergeet zodoende niet om bepaalde spullen mee te nemen, zoals een backpack beschermer en muggenspray. Wij hebben een aantal reisgadgets voor je op een rij gezet waarmee je altijd veilig reist.

Voorkom diefstal met een backpack beschermer

Vakanties naar de andere kant van de wereld zijn zeer populair. Zo worden er elke dag diverse Tanzania reizen geboekt. Misschien ben je al bezig met het inpakken van de koffers. Je kunt het beste een inpaklijstje maken, zodat je niets vergeet. Zo mag een backpack beschermer niet ontbreken wanneer je van plan bent om te reizen met een rugzak. Niet elk land is even veilig.

Tijdens een wereldreis is de kans groot dat je wel eens moet overnachten in een nachttrein of hostel. Met een backpack beschermer zorg je ervoor dat je rugzak niet gestolen wordt. Het heeft namelijk een sterk stalen net waar je de tas in kunt doen. Dit maakt het onmogelijk voor criminelen om tas open te snijden. Bovendien kun je de backpack eenvoudig vast maken aan het net, waardoor niemand het mee kan nemen.

RFID blokkerende moneybelts

Helaas worden veel reizigers tijdens hun avontuur tijdens hun reis om de wereld bestolen. Het is verschrikkelijk wanneer je geld of paspoort plotseling verdwenen blijkt te zijn. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen met een moneybelt. Dit is een tasje die je dicht op je huid draagt. Het biedt genoeg ruimte voor geld, paspoorten en pinpassen. Criminelen worden echter steeds slimmer.

Zo komt het tegenwoordig voor dat ze je identiteit kunnen scannen door chips van je paspoort of pinpas te gebruiken. Vervolgens identificeren ze vanaf een afstand je gegevens. Inmiddels zijn er RFID blokkerende moneybelts beschikbaar om dit te voorkomen. Hoewel ze iets duurder zijn dan een standaard moneybelt, is het aanschaffen van dit product een verstandige keuze.

Bescherm je voeten met geïmpregneerde sokken

Wie weet maak je tijdens het reizen een aantal wandelingen in de buitenlucht. Of wie weet heb je een kampeeravontuur op de planning staan. Bestemmingen zoals Noorwegen, Zweden en Zwitserland lenen zich daar uitstekend voor. Hoewel het fantastisch is om de natuur te verkennen, zijn er altijd gevaren. Zo kan het op bepaalde plekken ’s nachts erg koud worden.

Zorg goed voor jezelf en neem altijd een paar geïmpregneerde sokken mee. Deze houden je voeten goed warm. Het is namelijk niet de bedoeling dat je ziek wordt van de kou. Bovendien beschermen geïmpregneerde sokken meteen tegen muggen of teken. Ze komen dan ook goed van pas wanneer je veel buiten wandelt of slaapt in een tentje.

Heerlijk slapen onder een geïmpregneerde klamboe

Slaap je in een klamboe? Heel romantisch, maar kies wel voor een geïmpregneerde variant. Deze houdt vervelende muggen altijd buiten. Daardoor slaap je na een avontuurlijke dag prinsheerlijk. Een andere manier om muggenbulten te voorkomen is het gebruik van Deet antimuggenspray. Dit middel mag zeker niet ontbreken in je koffer of backpack. De spray geeft een bepaalde geur af die muggen afschrikt. Daardoor word je nooit meer geprikt, wel zo fijn!

Deuralarm

Diefstal ligt tijdens het reizen altijd op de loer. Met de juiste voorzorgsmaatregelen word jij nooit het slachtoffer. Zo is het handig om een deuralarm mee te nemen. Met deze reisgadget zorg je ervoor dat je hotelkamer niet onopgemerkt wordt geopend. Hang het deuralarm om de klink van de deur en plak het uiteinde op de gleuf tussen de deur en de muur. Als er iemand aan de deur zit schiet het alarm los en maakt het deuralarm geluid.

Ook dit mag niet ontbreken: de e-reader

Inmiddels is duidelijk geworden dat sommige reisgadgets je avonturen over de grens veiliger maken. Lang niet alle gadgets hebben echter dit doel. Sommige gadgets zijn niet perse functioneel, maar maken het reisleven wel iets gemakkelijker. Sommige reisgadgets maken het leven net iets gemakkelijker.

Zo is een lange treinrit een stuk minder saai met een e-reader. Op dit handige apparaat staan alle boeken die je graag wil lezen opgeslagen. Slepen met zware boeken is daardoor voorgoed verleden tijd. Bovendien heeft de e-reader een handig lichtje waardoor je ook ’s nachts prima kunt lezen. We wensen je een fijne en veilige reis!