Handige tips voor het licht inpakken van je tas

door Reis om de Wereld
509 views

Wanneer je voor langere tijd op reis gaat, ben je al snel geneigd om veel in te pakken. Je wilt tenslotte niet iedere keer met dezelfde kleren op de foto staan, bent bang dat je het anders te warm of te koud krijgt of bent simpelweg nog niet ervaren genoeg om de juiste keuzes te maken. Daarom geven wij 3 tips die je helpen bij het inpakken van je backpack. Zo sjouw jij nooit meer onnodige kilo’s met je mee.

Lonely Planet

Lonely Planets, wie kent ze niet. De handige boekjes vol met informatie over je toekomstige reisbestemming(en). Het lijkt ideaal, altijd en overal toegang tot de beste tips. Maar niets is minder waar. Een Lonely Planet neemt veel ruimte in beslag en is zwaar. Laat hem gewoon thuis! Er zijn genoeg leuke apps die je kunt downloaden, die je helpen bij het vinden van dat ene lokale restaurant, dat leuke hotelletje of die unieke locatie. Daarnaast krijg je de beste tips toch vaak van locals en andere reizigers. Ontspan en laat je meeslepen door het moment.

Camera gear

Of het nou de eerste keer is dat je een lange/verre reis gaat maken of dagelijkse kost, het vastleggen van memorabele momenten is voor velen een must. Er gaat een spiegelreflexcamera mee met een extra lens, een videocamera, een GoPro, een smartphone en zelfs een laptop of iPad. Overal zijn extra geheugenkaartjes, batterijen en opladers voor nodig. Voor je het weet zit je tas al vol. Neem daarom alleen het echt hoognodige mee. Het scheelt je niet alleen sjouwwerk, ook wordt het nu makkelijker om je backpack in je hostel achter te laten en ben je minder snel het target van een beroving. Daarnaast zijn de nieuwste smartphones, zoals de Samsung Galaxy S7 edge, vaak al deze camera gear in één: je maakt er scherpe foto’s mee onder alle lichtomstandigheden, 1lmt in 4K en kunt er zelfs mee onder water. Je kunt nu dus gewoon die duik bij de waterval nemen, zonder je de hele tijd om je kostbaarheden te moeten bekommeren.

Wandelschoenen

Tenzij je specifiek op reis gaat om de Kilimanjaro of Mount Everest te beklimmen, is het aan te raden om je wandelschoenen thuis te laten. Ze zijn zwaar en onhandig om mee te nemen. Daarnaast blijkt meestal dat je ze relatief weinig gebruikt. Hardloopschoenen zijn een waardige vervanger. Ze zijn een stuk lichter en handiger om in je backpack te stoppen. Ze voldoen vaak om een meerdaagse hike op te lopen en zien er zelfs leuk uit om in de kroeg te dragen. Mis je ze toch?Je kunt ze altijd onderweg nog kopen. Waarschijnlijk nog goedkoper ook.

Voordelen

Less is more. Dat geldt ook voor het pakken van je backpack. Nog niet helemaal overtuigd? Vooruit, nóg een paar redenen dan:

  • Je spullen passen nooit meer zoals het thuis paste;
  • Het kost veel tijd en energie om continue opnieuw te moeten passen en meten;
  • Je hebt nu meer ruimte om souvenirs te kopen;
  • Je kunt altijd onderweg nog spullen kopen;
  • Het scheelt je onverwachte kosten bij binnenlandse vluchten omdat je tas te zwaar is.

Heb jij nog tips?

Gerelateerd

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Prima! Lees meer